HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA: Ukusan i kada je hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
Potrebno je
pola čaše heljdinog brašna
pola čaše ječmenog brašna
50 g mlevenog lana
2 čaše kisele vode
ravna kašičica soli
kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
30 g sirovih semenki bundeve
30 g sirovih semenki suncokreta
20 g susama
10 g kima
Priprema
Pomešajte speltino, heljdino i ječmeno brašno pa dodajte mleveni lan, so i prašak za pecivo. Promešajte sve sastojke. Dodajte ulje i kiselu vodu pa varjačom izradite testo. Preručite u pleh obložen pek papirom pa pospite semenkama. Pecite oko 1 sat u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Posle 10 minuta pečenja preko hleba stavite alu foliju i ostavite je do kraja. Pečen hleb uvijte u pamučnu krpu i ostavite tako preko noći, da se ne bi mrvio.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74