KROMPIRUŠA BEZ KORA: Gotova za pola sata, a bolje od one klasične
Ovo je nešto najbolje od krompira.
Sastojci:
1 kg kg krompira
1/2 solje kukuruznog brašna
1 šolja običnog brašna
1/2 šolje ulja
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašicice soli
1 dcl kisele vode
Ravna kašičica bibera
Priprema
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte ostale sastojke, pa sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
2 thoughts on “KROMPIRUŠA BEZ KORA: Gotova za pola sata, a bolje od one klasične”
A koliko luka ?
Za mene nema bolje pite od krompiruse , jutros sam je jela na Kalenicu, isla sam rano po kajisje za dzem , kupovati samo kasije Zaklopacka ili Madjarska ruza , sto zrelije , e tamo ima jedna radnja , na samoj pijaci , prave sve vrste pita ispod saca , ali ta krompirusa se moze napraviti da bude savrsena i kod kuce , moze krompirusa sa samo krompirom a moze i sa junecim ili telecim mlevenim mesom i sa krompirom, pola krompira pola mesa se stavi ostalo sve po obicaju kako ide, luk, biber, kore, … , samo sto se ova sa mesom zaliva pri kraju sa opet sa pola solje ulja pola solje vode, to se zagreje do kljucanja i prelije se pita , koju treba iseći na parčad pre pečenje , zalije i vrati se u rernu, iskljucenu, i to je to .