
Foto: printscreen/youtube/Letina kuhinja
NAJSOČNIJI POSNI BUREK KOJI ĆETE JESTI I VAN POSTA: Od ovog fila ne postoji ni lepši ni jednostavniji (RECEPT)
Od samo nekoliko sastojaka možete napraviti superbrzi domaći burek za koji ste sigurni da ne sadrži namirnice životinjskog porekla ni u tragovima.
Burek je s razlogom jedna od najvećih zvezda balkanske kuhinje, a toliko je obožavan da postoji mnogo varijanti ovog božanstvenog peciva od tankih kora.
Najpopularniji su burek s mesom i sirom, ali ni posne verzije nisu za potcenjivanje.
Najčešće se pravi posni burek od pečuraka, superzdravog dara prirode na koji često zaboravljamo, za koji vam ne treba ni mnogo vremena, a da biste bili sigurni da će biti superslastan, ni slučajno ne preskačite da svaku koru premažete kombinacijom ulja i gazirane vode.
RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Starinsko jelo koje svi obožavamo
Burek sa šampinjonima, od gotovih kora za pitu
Sastojci:
Za burek
pakovanje gotovih kora za pitu (od pola kilograma)
3 kašike ulja
2 glavice crnog luka srednje veličine
2 krompira srednje veličine
pakovanje šampinjona (oko 400 g)
so, biber i suvi začin po ukusu
peršun po želji
Za premazivanje kora
100 ml ulja
300 ml kisele vode
Priprema
- Na dobro zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa posolite i dodajte naredane krompire i dobro promešajte.
- Dodajte sitno seckane šampinjone, pa ubacite biber, peršun i suvi začin po ukusu i ostavite da se lepo krčka.
- U jednoj posudi pomešajte mineralnu vodu i ulje i dobro promešajte.
- Obložite kalup za pečenje pek-papirom, pa pa stavite dve kore preko tepsije, tako da im polovine vire preko ivice tepsije, a pokriju dno u potpunosti, pa preko dna stavite jednu koru složenu u lagan kvadrat.
- Umočite četkicu u mešavinu vode i ulja, pa dobro namažite kore. Stavite kašikom deo fila, pa preklopite novom korom, dobro je namažite premazom i opet filujte. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal.
- Na kraju preklopite krajevima kora koji vire izvan posude za pečenje i dobro namažite premazom i te poslednje kore odozgo.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C, ne manje od pola sata.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

ZDRAV I UKUSAN OBROK: Recept za punjene tikvice

PO BAKINOM RECEPTU: Brzi kolač sa višanjama

BEZ JAJA , JOGURTA I SIRA: Jedini recept za pravu srpsku proju

MALE TAJNE VELIKIH KUVARA: Kako da vam tost uvek ima ukus kao iz restorana

TRADICIONALAN BAKIN RECEPT: Jeftin ručak od samo par sastojaka
