Izvor: Glossy.rs
06.12.2023 u 08:38
0

NAJSOČNIJI POSNI BUREK KOJI ĆETE JESTI I VAN POSTA: Od ovog fila ne postoji ni lepši ni jednostavniji (RECEPT)

Od samo nekoliko sastojaka možete napraviti superbrzi domaći burek za koji ste sigurni da ne sadrži namirnice životinjskog porekla ni u tragovima.

Burek je s razlogom jedna od najvećih zvezda balkanske kuhinje, a toliko je obožavan da postoji mnogo varijanti ovog božanstvenog peciva od tankih kora.

Najpopularniji su burek s mesom i sirom, ali ni posne verzije nisu za potcenjivanje.

Najčešće se pravi posni burek od pečuraka, superzdravog dara prirode na koji često zaboravljamo, za koji vam ne treba ni mnogo vremena, a da biste bili sigurni da će biti superslastan, ni slučajno ne preskačite da svaku koru premažete kombinacijom ulja i gazirane vode.

RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Starinsko jelo koje svi obožavamo
Burek sa šampinjonima, od gotovih kora za pitu

Sastojci:

Za burek

pakovanje gotovih kora za pitu (od pola kilograma)

3 kašike ulja

2 glavice crnog luka srednje veličine

krompira srednje veličine

pakovanje šampinjona (oko 400 g)

so, biber i suvi začin po ukusu

peršun po želji

Za premazivanje kora

100 ml ulja

300 ml kisele vode

Priprema

  1. Na dobro zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa posolite i dodajte naredane krompire i dobro promešajte.
  2. Dodajte sitno seckane šampinjone, pa ubacite biber, peršun suvi začin po ukusu i ostavite da se lepo krčka.
  3. U jednoj posudi pomešajte mineralnu vodu ulje i dobro promešajte.
  4. Obložite kalup za pečenje pek-papirom, pa pa stavite dve kore preko tepsije, tako da im polovine vire preko ivice tepsije, a pokriju dno u potpunosti, pa preko dna stavite jednu koru složenu u lagan kvadrat.
  5. Umočite četkicu u mešavinu vode i ulja, pa dobro namažite kore. Stavite kašikom deo fila, pa preklopite novom korom, dobro je namažite premazom i opet filujte. Ponavljajte sve dok ne utrošite materijal.
  6. Na kraju preklopite krajevima kora koji vire izvan posude za pečenje i dobro namažite premazom i te poslednje kore odozgo.
  7. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C, ne manje od pola sata.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter