Izvor: Stvar ukusa
07.01.2024 u 17:12
0

ROK TRAJANJA RUSKE SALATE: Da li pravite ovu GREŠKU?

Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna i sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već "treći dan" jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hleba... Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.

Morate biti oprezni jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili – neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom, a postoji i posna ruska salata – postoji šansa da se pokvari.

Koliko dugo sme da stoji ruska salata? Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider.

PO SPECIJALNOM RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Pripremite kuvano vino koje se pije baš na BOŽIĆ

Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.

Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu.

Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savetujemo da je čuvate na temperaturi oko 4 stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbedni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter