Izvor: TRPEZA
29.04.2024 u 07:35
1

SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako

Gotova začas a slasna i sočna.

  • 300 g prženog slanog kikirikija
  • 200 g šunke
  • 4 kašike susama
  • 300 ml majoneza
  • 8 kašika pavlake

Priprema:
Pomešajte kikiriki, susam, seckanu šunku, a zatim pavlaku i majonez i sve lepo promešajte. Ukrasite ostatkom kikirikija. Služite hladno.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako”

  1. Ima dosta kalorija ali je odlična.
    Evo jdne dobre salate , možda sam je već davala ali nije loše i da se ponovi.
    Oprati krompir, šest komada sredwe veličine može i sedam , iseći na kockice i skuvati, ocediti u đevđiru i ostaviti da se potpuno ohladi .
    Skuvato čest komada jaja na tvrdo , oquštiti i iseckati na kockice , ostaviti da s epotpuno ohlade .
    Pola crnog manjeg luka iseckati na sitne kockice.
    Iseckati prašku šunku, 200, gr, na sitno , neka vam u radnji iseku na šnite a vi kod kuće na još sitnije .
    Celer , koren , srednje veličine , oprati, oljuštiti, i izrendati na onom najsitnijem rendetu pa ga ocediti dobro od soka , sok možete popiti a oceđen celer stavite u poveću vanglu , dodati kašiku senfa, 200 gr, majoneza, 100 gr. kisele pavlake, ko voli moži i obrnuto , manje majoneza a više pavlake, staviti ohlađene kockice krompira, kockice šunke, narendani ocedjeni celer, seckan na kockice crni luk, seckana jaja takodke ohladjena , ne smeju biti mlaka zbog pavalke i majoneza inače će se sve pokvariti , posoliti po ukusu , može se dodati i seckan list peršuna, i to vam je to , sve dobro promešajte , dobije se velika količina salate koju treba držati u frižideru .
    Može se jesti kao prilog uz pečeno meso, može se mazati na prepečeni hleb i za doručak i za večeru a može se jesti i bez ičega , samo ova salata , meni najlepša .
    Mada ću baš probati i ovu vašu sa kikirikijem , mora da je dobra

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter