Ishrana
Izvor: KURIR.RS
09.08.2023 u 20:33
0
SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA : MLEVENI PARADAJZ koji se NE KUVA odličan za sve SOSEVE! (RECEPT)
Predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu sirovog mlevenog paradajza, koji se ne kuva i može da se koristi kao osnova za razne soseve i jela.
Sastojci:
- 4-5 zrelih paradajza
- 1-2 čena belog luka (opciono)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So po ukusu
- Sveže mleveni crni biber po ukusu
- Sveže iseckani peršun ili bosiljak
IDEALAN DESERT ZA LJUBITELJE VOĆA: Poširane kajsije i breskve sa prženim bademima (RECEPT)
Priprema:
- Operite paradajze pod hladnom vodom i osušite ih.
- Isecite paradajze na četvrtine i uklonite središnji deo sa semenkama, ako želite da vaš mleveni paradajz bude manje voden i gušći.
- U blenderu ili procesoru za hranu, dodajte četvrtine paradajza i blendirajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako želite malo komadića u mlevenom paradajzu, blendirajte kraće vreme.
- Dodajte beli luk (ako koristite), maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Blendirajte ponovo dok se svi sastojci dobro ne sjedine i smesa postane glatka.
- Ako želite dodati sveži peršun ili bosiljak za dodatnu aromu, možete to uraditi sada i još jednom blago promešati smesu.
- Probajte mleveni paradajz i prilagodite začine prema svojim preferencijama.
- Sipajte mleveni paradajz u staklenku ili posudu sa poklopcem i čuvajte ga u frižideru. Mleveni paradajz možete čuvati do 3-4 dana u frižideru.
- Ovaj sirovi mleveni paradajz možete koristiti kao osnovu za brze i jednostavne umake, kao dodatak salatama, sendvičima ili kao sastojak za razna jela koja ne zahtevaju termičku obradu.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike
Ishrana
RUSKA SUPA BORŠČ: Jača imunitet u trenu
21.11.2024 u 17:48
0
Ishrana
KAKO DA VAM PRŽENICE ISPADNU SAVRŠENE: Sitni trikovi za najomiljeniji doručak
21.11.2024 u 11:15
0
Ishrana
ŠTA KAŽE STRUKA: Da li je zdravije pržiti hranu na masti ili ulju?
20.11.2024 u 16:53
0
Ishrana
SAMI NAPRAVITE SLAVSKI KOLAČ: Po najboljem tradicionalnom receptu
20.11.2024 u 15:00
0
Ishrana
RUSKA SALATA: Slavski, posebni recept!
20.11.2024 u 11:26
0