Izvor: Kurir
12.04.2024 u 08:38
0

ZA SVE LJUBITELJE CVEKLE: Ukusna salata koja se jako brzo sprema

Ako volite da jedete cveklu, iskoristite dok je još sezona i isporbajte ova 2 načina za pripremu.

Cvekla je povrće koje ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Srbi je najčešće koriste za salate, ali ima i onih koji cede sok od nje. Jako je zdrava, a ukus joj je odličan. Kuvanje cvekle je malo duži proces, a pročitajte i kako da je skuvate za 15 minuta.

U KUHINJI VAM JE POTREBAN OŠTRAČ NOŽEVA: Neka uvek budu kao novi, ne morate da ih kupujete!

Jedina mana je što ima malo neprijatan miris ali to možete rešiti tako što ćete ubaciti malo parče hleba u šerpu. Salatu sa cveklom možete začiniti kimom i belim lukom i odlična je kao prilog uz meso, a sada vam predlažemo još 2 super recepta za njenu pripremu.

Prženje

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cveklu i pržite do zlatne boje. Na kraju je začinite po ukusu i služite.

Ukiselite

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. U posudi napravite marinadu tako što ćete iscediti sok od limuna sa kašikom šećera. Dodajte cveklu i ostavite u frižideru da se marinira par sati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter