
Foto: printscreen/TikTok
ZNATE LI DA PRAVILNO ISPRŽITE CRNI LUK? Postoji „caka“ koja pomaže da se sačuvaju svi hranljivi sastojci
Najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku...
Crni luk je jedna od najzdravijih namirnica koja obiluje sastojcima koji su zaslužni za normalno i dobro funkcionisanje organizma. Takođe, poseduje i brojne zdravstvene prednosti kao što su jačanje imuniteta, normalan rad srca, lečenje respiratornih infekcija i mnoge druge.
Ali da li ste znali kako se ispravno priprema?
Crni luk je jedna od najzdravijih namirnica koja obiluje sastojcima koji su zaslužni za normalno i dobro funkcionisanje organizma. Takođe, poseduje i brojne zdravstvene prednosti kao što su jačanje imuniteta, normalan rad srca, lečenje respiratornih infekcija i mnoge druge.
VEČITA DILEMA – DA LI JE MED PRAVI ILI LAŽNI: Evo nekoliko načina provere
Ali da li ste znali kako se ispravno priprema?
A najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku i koji je najviše zaslužan za njegova lekovita dejstva, piše 24sedam.
– Savetujem da sačekate 10 minuta nakon što iseckate luk. Za to vreme stvoriće se maksimlana količina alicina koja će da ostane gotovo netaknuta prilikom prženja – objasnio je ovaj nutricionista.
A osim alicina, luk sadrži i brojne vitamine i minerale koji su neophodni organizmu, kao što su cink, fosfor, magnezijum, folat, tiamin i vitamini C i K.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

1 thoughts on “ZNATE LI DA PRAVILNO ISPRŽITE CRNI LUK? Postoji „caka“ koja pomaže da se sačuvaju svi hranljivi sastojci”
Pa KAKO SE PRZI