Izvor: Alo
15.11.2023 u 19:10
0

JAPANSKI NAUČNICI OTKRILI LEK ZA NESANICU: Ovo je najbolje rešenje a krajnje je jednostavno

Među brojnim rešenjima protiv nesanice nalazi se i preporuka japanskih naučnikaa sa Univerziteta Kyushu. Nije teško primeniti metodu koju oni predlažu protiv insomnije. Evo do kakvih rezultata su došli.

Naučnici iz Japana merili su kvalitet sna 23 muškaraca i žena. Rezultati su objavljeni u Journal of Physiological Anthropology, i pokazali su da opuštanje u vrućoj kupki 15 minuta ili duže- nekoliko sati pre odlaska u krevet može da pomogne da brže zaspete i smanjuje šanse da se budite u toku noći, što remeti kvalitet spavanja.

U tom istraživanju dobrovoljcima je rečeno da se brzo istuširaju, odnosno da se brzo okupaju u kadi ili da se opuste u vrućoj kupcki 15 minuta ili više, najmanje 90 minuta pre spavanja, više večeri.

Merene su im temperature pre i nakon kupki, a potom i pre spavanja. Rezultati su pokazali da su ispitanici nakon kupke zaspali u proseku za 12 minuta. Oni koji su se brzinski okupali trebalo je 16 minuta da utonu u san, a trećoj grupi čak 20 minuta.

Naučnici smatraju da je razlog tome što kupka povećava temperaturu tela za oko 0.9 °C, dok tuširanje ili brzo kupanje u kadi postiže rezultat od 0.3 °C. Prema njihovim rečima, veoma je važno da relaksacija u kupki obavi sat i po vremena pre odlaska u krevet da bi organizam imao vremena da se rashladi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter