Izvor: Blic.rs
15.12.2020 u 10:37
0

„OVO JE VELIKO OLAKŠANJE“ Kanada treća na svetu počela sa vakcinacijom protiv kororne, prvi na redu zdravstveni radnici

U Kanadi je u ponedeljak počela vakcinacija građana protiv kovid-19, a vakcine su najpre primili zdravstveni radnici koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv pandemije i korisnici domova za negu starih, prenosi Rojters.

U trećoj zemlji na svetu koja je počela kampanju imunizacije vakcinom koju su izradile kompanije Fajzer i Biontek, Anita Kvidangen, zaposlena u domu za negu starih, bila je prva koja je primila dozu ispred televizijskih kamera.

Kvidangen je rekla da je uzbuđena što je prva u Kanadi primila vakcinu, dok su joj zdravstveni radnici u zaštitnim odelima i sa zaštitnim maskama aplaudirali.

– Ovo je veliko olakšanje. Jasno je da je to samo početak kraja, ali ipak osećamo da će doći kraj ovoj pandemiji – rekao je premijer Džastin Trudo.

PROČITAJTE I…

SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE NA JEDNOM MESTU: Ova pravila biće na snazi narednih mesec dana

VUČIĆ ISTIČE: Tojo tajers biće jedan od najvećih izvoznika iz Srbije

NOVA KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU PRI KRAJU: Posao dobija 126 lekara, 507 sestara, 8 farmaceuta!

MINISTAR FINANSIJA: Preuranjeno govoriti o odlaganju poreza i doprinosa

BRNABIĆ PONOVILA: Srbija će među prvima imati vakcinu protiv korone

Trudo je za Radio Kanadu istakao da će prioritet prilikom vakcinacije imati najrizičnije kategorije građana, kao i da će on vakcinu primiti čim bude imao priliku, kao i drugi zdravi pojedinci. On je rekao da će vakcinu primiti javno i sa puno entuzijazma.

Oko 150 korisnika domova za negu starih vakcinisano je juče u Montrealu, dok će do 4. januara vakcine primiti 50.000 stanovnika Kvebeka, saopštio je ministar zdravlja ove provinicije.

Očekuje se da će Kanadi u toku ove nedelje dobiti 30.000 doza vakcine, a do kraja godine 249.000.

Kanadu je pogodio drugi talas pandemije, zbog čega je nekoliko provincija bilo prinuđeno da ponovo naredi zatvaranje preduzeća i da uvede ograničenja na okupljanja građana.

U zemlji je do sada potvrđeno 460.743 slučajeva kovid-19, a najviše u Ontariju, najmnogoljudnijoj provinciji, kao i u Kvebeku.

Federalne vlasti Kanade su u petak pozvale provincije da uvedu strože mere u borbi protiv pandemije.

SAD su počele vakcinaciju građana u ponedeljak, a Velika Britanija u toku prošle nedelje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter