Izvor: Alo.rs
16.12.2020 u 12:34
0

STRUČNJACI REŠAVAJU DILEMU: Evo zašto je osmi dan najrizičniji u borbi sa koronom

Pogoršanje koje kod pacijenataa nastupa u period infekcije, kad već počinju da se osećaju bolje, još je uvek je enigma za svetske stručnjake, a takvi slučajevi zabeleženi su i kod naših pacijenata.

Osmi dan korone je najkritičniji“, moglo se poslednjih meseci često čuti. Istraživanja stranih naučnika ukazivala su na najproblematičniji period infekcije, a takvi slučajevi zabeleženi su i kod naših pacijenata.

„Dolazi od određenih pogoršanja stanja osmog dana, ali se ne zna zbog čega se to dešava. Može da se se desi da pacijent na početku ima blago povišenu temperaturu, pa da je onda nema i da je ponovo dobije osmog dana“, objašnjava prim. dr Tatjana Radosavljević, pulmolog, zapažanja iz celog sveta koja, kako dodaje, nisu zasada naučno potkrepljena.

Slučajevi „osmog dana“ korone, kaže doktorika, zabeležene su i u našoj zemlji.

SVE O SPORTU

FUDBALSKI SVET TUGUJE: Ostaće upamćen kao izuzetan veliki profesionalac

FERDINAND O MEČEVIMA SA SITIJEM: Ferguson je postao ljubičast kada je video Van Nistelroja sa tim dresom

Filipovski otkrio zašto je Partizan izgubio!

JOKIĆ PROMOVIŠE SRBIJU: Učio saigrače da igraju kolo! (VIDEO)

„Jeste i kod nas je primećeno, a radi se o pojediničanim zapažanjima pa ukoliko pacijent nije bio na snimanju pluća, a osmog dana dobije povišenu temperaturu, mora obavezno da se slika“.

„U Kini su primetili da bi se prve promene na plućima videle jedino ako bi se skener pluća uradio na početku bolesti, jer se one ne vide na običnom snimku. Ne možemo, s obzirom na situaciju, znati kada se dešavaju promene na plućima i zašto se pogoršanja dešavaju baš osmog dana. To jeste zapažanje u celom svetu, ali se niko nije pozabavio time zašto se to događa. Verovatno su u pitanju dešavanja na ćelijskom i subćelijskom nivou“, rekla je dr Radosavljević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter