Izvor: Nezavisne
09.06.2020 u 16:01
0

PLAVO SVETLO EKRANA MENJA TEN ALI I OBLIK LICA!

Plavo svetlo s vašeg mobilnog telefona, laptopa i drugih uređaja može uzrokovati oštećenja, prerano starenje i hiperpigmentaciju kože. Prema rečima stručnjaka, vreme koje tokom dana provedemo ispred različitih ekrana može drastično uticati na zdravlje kože.

Od mobilnog telefona do stonih računara, samo razmislite koliko vremena provedete uz neku vrstu ekrana koji emituje plavo svetlo – većina ceo dan. Plavo svetlo inače je poznato kao visokoenergetska vidljiva svetlost.

Ona jako šteti ljudskoj koži, a u istraživanju koje je proveo magazin „Glamour“ čak 79 odsto ispitanika izjasnilo se da proverava mobilne telefone čak i pre spavanja.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

OPET NOVI GRAD I GRMLJAVINE Upozorenje meterologa: Čeka nas još jedan OLUJNI DAN! (VIDEO)

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI!POLICAJAC PSUJE I OTIMA SRPSKU ZASTAVU (VIDEO)

NOVI SLUČAJ KORONE U OSNOVNOJ ŠKOLI! Nastavnik zaražen, obustavljena pripremna nastava! (FOTO)

CRNOGORCI TVRDE DA NEMAJU KORONU A virus u dom na Karaburmi doneo CRNOGORSKI STUDENT!

Uz to 28 odsto ispitanika će posegnuti za mobilnim telefonom u zadnjih pet minuta pre spavanja i više od polovine ispitanih će proveriti novosti na telefonu u roku od 15 minuta od buđenja.

Prema rečima dr Sviti Raiae, portparolke Udruženja dermatologa Britanije, svetlo s ekrana može izazvati probleme s pigmentacijom. Plavo svetlo može uticati na starenje vaše kože, pa ćete se činiti starijima nego što stvarno jeste. To se često vidi kod ljudi s tamnijom kožom, objasnila je ona.

Teorija da plavo svetlo prodire dublje u kožu od UV zraka pokazala se poprilično istinitom. Trenutno se sprovodi istraživanje i koliki je stvarni učinak plavog svetla na kožu, objašnjava ona.

Taj učinak podstakao je nekoliko kozmetičkih brendova da pokrenu posebne linije proizvoda za kožu, čiji zadatak je da se bore protiv uticaja plavog svetla.

Vidljiva svetlost, posebno u plavoj talasnoj dužini, postala je top tema u vezi sa njegom kože, budući da je sve više dokaza koji podupiru doprinos plavog svetla foto-starenju, uključujući raniju pojavu bora, pogoršanje opšteg stanja kože i hiperpigmentaciju, izjavila je ove godine dermatolog i klinička asistentkinja na Univerzitetu u Njujorku Šari Marchbejn za američki magazin o lepoti „Allure“.

OVO MORATE ZNATI

ŠEŠELJ U KLINČU SA MARIĆEM! NISAM BIO MILOŠEVIĆEV ČOVEK, POKRALI SU MI IZBORE NA KOSOVU TAMO GDE NI NAŠI TENKOVI NISU MOGLI UĆI!

ATRAKTIVNA KALITEA Ako već niste odlučili kuda ćete ovo leto, ovo GRČKO LETOVALIŠTE je pravi izbor za vas (GALERIJA)

DESET NAJSMRTONOSNIJIH EPIDEMIJA ČOVEČANSTVA Neke haraju i danas!

OVO NIKAKO NE SMETE RADITI ZA VREME GRMLJAVINE!

PREOKRET U SLUČAJU PEDOFILA KOJI JE UBIO MALU MEDLIN Devojka sa Kosova je sada NA POTERNICI, OVAKO IZGLEDA! (FOTO)

„Žene u ranim dvadesetima dolaze kod mene s povećanom pigmentacijom lica. Kad pogledam u čekaonicu, sve te žene sede zureći u mobilne telefone. Budući da se ova ubrzana hiperpigmentacija ne razvija proporcionalno njihovim sunčanim oštećenjem, sigurni smo da to ne može biti posledica UV zračenja, objasnio je doktor Engelman, dermatolog konsultant za kozmetičku kuću „Elizabeth Arden“.

Deo stručnjaka preporučuje uključivanja uređaja na noćni način rada kako bi se izbegla plava svetlost, a ako se borite s aknama, prebacivanje na hands-free upravljanje moglo bi smanjiti upale na vašem licu. Akne na jednom obrazu mogu biti povezane s upotrebom mobilnog telefona, jer prljava površina ekrana, kombinovana s toplinom i vlagom, može podstaći jači rad lojnih žlezda, objasnila je doktor Anjali Mahato, autorka bestselera „The Skincare Bible“.

Ako to nije dovoljno zastrašujuće, deo stručnjaka tvrdi da preterano izlaganje ekranima može rezultirati i promenom oblika lica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter