
Foto: INSTAGRAM/PRINTSCREEN
OVO JE OMILJENA POSLASTICA JELENE ĐOKOVIĆ: Zdravi kremasti kolač bez šećera morate probati
Doktor ekonomskih nauka, majka, direktorka humanitarne fondacije i supruga najboljeg svetskog tenisera Jelena Đoković prava je dama za primer.
Poznata po zdravom režimu ishrane, majka Stefana i Tare, inspiracija je mnogim domaćicama kada je priprema jela u pitanju.
Već godinama, zajedno sa Novakom, ne konzumira meso, a za mnoge namirnice koje više ne koristi našla je adekvatnu zamenu. Jedan od Jeleninih omiljenih kolača je i ova posna, kremasta fantazija.
MAGIJA ZA ZDRAVLJE: Jelena Đoković otkrila tajnu kako im deca ne znaju za prehladu (FOTO)
Potrebno je:
- 200 g kakao maslaca
- 2 kašike kokosovog ulja
- 150 g kakao praha
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
- prstohvat soli
- kokosovo ili bademovo mleko
Za fil:
- 100 g kakao maslaca
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
Priprema:
Kakao maslac otopite sa kokosovim uljem. Dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so. Zatim podelite smesu na dva dela, pa u jedan deo sipajte nekoliko kašika biljnog mleka i dobro promešajte. Za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promešajte. Vadite kašikom po malo od sve tri smese pa ređajte u kalupe za mafine ili u čaše. Ostavite kalupe ili čaše u zamrzivaču 30 minuta da se kolač dobro stegne.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

PRAVO IZ ITALIJE: Recept za orginalne bolonjeze

UKUS KOJI SE PAMTI: Čizkejk San Sebastijan

KREM ČORBA OD ŠPARGLI: Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu

RECEPT DANA: Princes krofne sa jagodama

DOMAĆI MEDENJACI: Bude nostalgiju na detinjstvo
