PIJANI ŠARAN: Riblji specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Sjajan predlog za slavsku ili svečanu trpezu.
400 g praziluka
150 g crnog luka
350 g šargarepe
1 limun
maslinovo ulje
2 dcl belog vina
so
Priprema
Očišćenog šarana zasecite s obe strane i utrljajte sa spolja i iznutra. Zatim šarana napunite kriškom limuna i stavite ga na pleh sa papirom za pečenje. Šargarepu isecite na tanke kolutove, crni luk na rebarca, praziluk na kolutove i rasporedite oko ribe. Sve prelijte uljem i vinom, začinite vegetom i solju po ukusu i prekrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Zatim izvadite iz rerne, skinite foliju i vratite u rernu još 15 minuta da se malo zapeče.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74