Izvor: BSC HAPPY
21.12.2023 u 14:34
0

NIŠTA NE PREPUŠTAJTE SLUČAJU: Kako biste sprečili najčešći zimski kvar na autu, jednu stvar obavezno proverite

Ekspert za automobile pozvao je vozače da vode računa o održavanju svojih akumulatora u dobrom stanju tokom zime kako bi izbegli probleme sa paljenjem

Kako temperatura ostaje niska, sve više vozača ima problema sa svojim automobilom, a pomoć na putu izvestila je da su njihovi mehaničari radili na 240.000 kvarova u novembru i decembru 2022.

Portparol kompanije LKK Euro Car Part’s je istakao da uticaj niskih temperatura na akumulatore može dovesti do problema sa paljenjem automobila.

Specijalista za auto delove LKK Euro Car Part’s preporučio je vozačima da vode računa o održavanju svojih baterija u dobrom stanju ove zime kako bi izbegli probleme i skupe zamene.

Stariji modeli često imaju najviše problema

„Zimsko vreme može negativno da utiče na akumulatore automobila, utičući na hemijski proces koji drži napunjenost. Vozači takođe češće koriste svetla i uključuju grejanje u vozilu, što može da utiče na akumulator. Zvukovi poput škripanja ili kliktanje pri pokretanju može biti znak da je akumulator u opasnosti od kvara“, upozorio je LKK Euro Car Part.

Kako temperatura pada, akumulator automobila ne može da zadrži toliko energije, što znači da ima manje energije koja se može koristiti za pokretanje motora. Dok niske temperature utiču na sve akumulatore, stariji modeli često imaju najviše problema sa paljenjem, uglavnom zbog propadanja prouzrokovanog tokom leta.

Mnogi stručnjaci ukazuju na to da, iako njihov životni vek može da varira u velikoj meri, vozači generalno treba da menjaju svoje akumulatore svake tri do četiri godine. Portparol LKK Euro Car Part’s je istakao da vozači mogu da održavaju akumulator svog automobila u dobrom stanju tako što će ga parkirati na toplom mestu.

„Da bi vam akumulator bio topao, redovno vozite auto i po mogućnosti ga držite u garaži, gde je zaštićen od hladnoće. Ako vam je teško da upalite automobil, isključite svu struju i prigušite kvačilo kada okrenite ključ“, rekao je LKK Euro Car  Part’s.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter