Izvor: STILL
16.05.2024 u 09:37
0

SLAVICA JE MAJKU CEO ŽIVOT ZVALA STRINOM, A ONDA SAZNALA NEVEROVATNU ISTINU NA ŠOK NAČIN: Sad je samo 1 stvar mnogo boli

Neverovatna priča žene koju je majka poklonira jetrvi, jer nije mogla da rodi, ne bi mogli, čini se, da smisle ni najbolji scenaristi.

Slavica Đurić Sedlarević danas je uspešna književnica koja iza sebe ima već pet romana, ali iza osmeha kojim sve razoružava krije neverovatnu životu priču. Iako je se sudbina sa njom ozbiljno poigrala, u Slavičinom srcu nema ni trunke ljutnje ili gorčine, naprotiv.

Završila je studije ekonomije, ali ljubav prema pisanoj reči je uvek tinjala u njoj, te je konačno isplivala na površinu u njenoj prvoj knjiži „Rođena pre začeća“ koja je posebna po mnogo čemu. Naime, napisala ju je u dahu inspirisana onim što je doživela.

Slavicu nije odgajila biološka majka, već strina…Vraćamo se u šestesete godine u mesto Istok, samo srce Metohije. Tu je živela njena familija – dva rođena brata sa ženama.

Mlađa jetrva je mogla da ima decu i rađala ih je. Starija nije, koja je prvo ušla u kuću, uprkos lečenju steriliteta više od 10 godina, a žarko je želela.

Odnos njih dve bio je pun ljubavi, iskren od prvog mometa kako su se upoznale. Dok je Slavičina biološka majka bila trudna, starija jetrva bi je pazila, brinula o njoj i pomagala joj. Rešila je da u jednom momentu da sledeće dete koje rodi – podari svojoj jetrvi koju je mnogo

Ne osuđujem moju biološku majku, bio je to veliki podvig, dati svoje dete ženi koja ne može da rodi. Žnala je da ću ostati u porodici, sa sam njihova krv, a sa druge strane, moju majku koja me je odgajila učinila je najsrećnijom na svetu. To je bila neopisiva ljubav, kakvu mislim da ne može da vam pruži ni žena koja vas je rodila. To je bila dupla želja, dupla ljubav – pričala je Slavica.

Slavica se rodila kao vrlo mala, slabašna beba i bilo je pitanje da li će preživeti.

„Jedna je imala dete u rukama, ali nije mogla da ga doji. Samo zid ju je delio od žene koja nije držala dete u rukama ali je mogla da doji. Imala je mleka“, govori Slavica i dodaje da je preživela i ojačala zahvaljujući lekaru iz Mađarske.

Kako je prošlo godinu dana, starija jetrva se sa suprugom i Slavicom odselila iz porodične kuće, jer nije želela da joj se iko meša u roditeljstvo. Slavica pretpostavlja da je to bio i dogovor.

– Retko sam viđala svoju biološku majku. Odselili smo se, a kada bih dolazila u posetu, zvala bih je „strina“. Ali, volela me je pogledaom – otkriva Slavica.

Istinu je saznala tek u 15. godini, sasvim slučajno na šalteru, dok je čekala Izvod iz matične knjige rođenih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter