Izvor:
22.12.2023 u 19:57
0

PRAVA SRPSKA GIBANICA: Napravite tradicionalno jelo po receptu naših baka

Gibanica, čuvena srpska pita, spada među najomiljenija jela, a svaka domaćica ima svoj recept, koji se često razlikuje u sitnim detaljima.

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA: Slastan i posan ručak za celu porodicu

Osnovni sastojci za svaku gibanicu uključuju kore, sir, kajmak, jaja i ulje. Kore se obično umaču u smesu i ređaju u tepsiju. Ali, postoji trik koji vam otkrivamo, a koji će vam pomoći da vaša gibanica bude vazdušasta i da uspe iz prvog pokušaja.

Da biste napravili savršenu gibanicu, ne trebate dodavati neobične sastojke. Sve što treba uraditi jeste iseći kore na trake i potom ih umačete u smesu. Nakon toga, gotovu gibanicu prevrnite na četiri šolje kako bi se ohladila naopačke, što će joj pomoći da ostane vazdušasta pod uticajem gravitacije.

Ostavite je da se hladi na taj način oko 20 minuta. I to je sve što vam je potrebno da napravite jednu od najukusnijih pita ikada.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter