Izvor: Mondo
30.11.2023 u 20:47
0

PRVO GRLO ZABOLI, PA SE JAVI TEMPERATURA: Doktorka otkrila 3 ključna pravila da se ZAŠTITITE tokom hladnog vremena

Saznajte kako da zaštitite grlo tokom hladnog vremena.

Otorinolaringolog Valerija Mojsejeva otkrila je za ruske medije kako da zaštitite grlo tokom hladnog vremena. Ona je napomenula da usna duplja i nazofarinks nisu prilagođeni dužem izlaganju niskim temperaturama. Zbog toga ih je potrebno zaštititi od izlaganja hladnoći. A upravo je ovo vreme kada mnogi pribegavaju pogrešnim i opasnim „domaćim lekovima“ protiv grlobolje, a koji im nanose štetu.

„Moraju da se poštuju sledeća pravila: prvo, nemojte da dišete na usta na hladnoći. Ako vam je nos jako začepljen i nemoguće je da ne dišete na usta, onda morate da se pokrijete šalom ili kragnom. Ako je moguće, manje pričajte kada ste napolju, jer na taj način ćete raditi upravo ono što ne treba – disati na usta. Zimske aktivnosti se ne preporučuju bez adaptacije na sport u ovakvim uslovima i bez posebne opreme“, rekla je doktorka.

SALMONELA: Bolest prljavih ruku se LAKO PRENOSI i izaziva simptome koji su slični STOMAČNOM VIRUSU

Ako jednostavno niste mogli da izbegnete bilo koju od ovih situacija, onda tokom ili nakon njih grlo treba da navlažite toplim napicima, na primer čajem sa malom količinom meda, dodala je Mojsejeva.

Dr Valerija je objasnila i da sama prehlada ne izaziva bolest, već je faktor koji slabi lokalni imunitet sluzokože nosa i grla.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter