Izvor: Novosti.magazin
03.03.2024 u 08:48
0

TIRAMISU OD LIMUNA: Osvežavajući kolač koji će vam ulepšati dan

Tiramisu od limuna vrlo je osvežavajuć i jednostavan za pripremu.

Tiramisu od limuna se pravi sa kremom od limuna, limunovog sirupa i maskarpone sira. Možda ćete želeti da probate i tiramisu sa breskvama. Odličan je za svečane prilike i evo kako se pravi tiramisu od limuna!

Sastojci:

dva pakovanja piškota

Za sirup od limuna:

190 g šećera
3 trake limunove kore
63 ml limunovog soka
80 ml likera limončela

Za maskaropone sloj:

250 ml slatke pavlake
60 g šećera u prahu
680 g maskarpone sira
1 kašika limunove kore

Napravite krem od limuna

Za krem od limuna pomešajte limunov sok, beli šećer, jaja, žumanca i so u velikoj šerpi. Kuvajte, neprestano mešajući, na srednjem nivou dok se smesa ne zgusne i ne počne da mehuri. Kuvajte na srednjoj temperaturi još 2 minuta. Sklonite sa vatre. Procedite kroz sitno sito u srednju posudu. Umešajte puter i vanilu. Pokrijte površinu plastičnom folijom. Ostavite u frižideru 1 do 2 sata ili dok se ne ohladi.

Napravite sirup

Pomešajte šećer, limunovu koru, limunov sok i limončelo u malom loncu. Dovedite do ključanja na srednje jakoj vatri, povremeno mešajući. Kuvajte dok se šećer ne rastopi. Izvadite limunovu koru. Prebacite sirup u staklenu staklenu činiju i ostavite na stranu da se ohladi.

Napravite maskarpone sloj

U velikoj posudi umutite krem i šećer u prahu dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Ostavite na stranu. Umutite maskarpone i limunovu koricu u izuzetno velikoj činiji dok se ne sjedine i ne postanu kremasti. Umešajte krem od limuna. Stavite šlag u mešavinu maskarponea u tri serije, lagano mešajući dok se sve ne sjedini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter