Izvor: Kurir
21.04.2024 u 09:47
0

ZBOG OVOG JE DR MILENA IZ HITNE UPUTILA APEL RODITELJIMA: Da vode računa gde su im deca od 14 pa naviše! To je sad praksa vikendom

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

Doktorka Milena Popović apelovala je na roditelje da obrate više pažnje na decu od 14 godina pa naviše i da vode računa gde su im deca u dva noću, preneo je RTS.

Ona je kazala da je sada prosto vikendom da je sve više poziva za pomoć pijanima koji su maloletni a među kojima ima i mladih ženskih osoba. Ona je kazala da nije isto kad pije punoletna osoba i tako mlada osoba od 14 i nešto godina jer je svest drugačija, metabolizam drugačiji, posebno kod mladih devojaka čija je kilaža mnogo manja pa se taj alkohol vrlo brzo apsorbuje a u nekim slučajevima dolazi i do kome.

Protekle noći nije bilo saobraćajnih nezgoda, a dežurne ekipe Hitne pomoći su 115 puta izlazile na teren, od toga je 13 intervencija bilo na javnim mestima. Građani koji imaju hronična oboljenja javljali su se toj službi zbog povišene temperature i bola u grudima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter