24°C

Beograd

Nemački ambasador poslao dirljivu poruku srpskom narodu: Vidno je potresen, ali evo zbog čega će nam večno biti zahvalan!

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izrazio je danas zahvalnost građanima i vladi Srbije na podršci i solidarnosti koje su pokazali zbog terorističkog napada tokom božićnog vašara u Berlinu.

- Jako sam potresen zbog stravičnih događaja od sinoć na božićnom vašaru u Berlinu. Puno nedužnih ljudi je umrlo, još veći broj je povređen, delimično teško. Saosećam sa porodicama i prijateljima žrtava - rekao je Ditman u izjavi Tanjugu.

Ambasador Nemačke je kazao da se još ne zna dovoljno o događanjima sinoć u Berlinu, ali da je gotovo izvesno da se radi o terorističkom napadu.

Poručio je da će Nemačka učiniti sve da u potpunosti rasvetli napad i uhapse odgovorni, koji će biti najstrožije kažnjeni po nemačkim zakonima.

On je rekao da je dobio mnogo izjava i telegrama saučešća iz Srbije, kako od strane vlade, tako i brojnih građana.

- Želeo bih da se zahvalim na rečima podrške i solidarnosti od naših srpskih prijatelja - rekao je on.

Ditman je podvukao da su božićni vašari mera mira, a u predbožićnom periodu na njih se ide sa prijateljima, porodicom, decom, tako da se radi o posebno kukavičkom činu.

- Kada sam živeo u Berlinu i ja sam sa porodicom išao na božićne vašare - kazao je on.

Poručio je da Nemci neće dozvoliti da im ovaj gnusni čin promeni živote, već će živeti svoje živote kao i do sada, u zajedništvu, otvorenosti i slobodi.

Tanjug
Foto: Twitter/Dnevni list Danas

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar