Nemački ambasador poslao dirljivu poruku srpskom narodu: Vidno je potresen, ali evo zbog čega će nam večno biti zahvalan!

 

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izrazio je danas zahvalnost građanima i vladi Srbije na podršci i solidarnosti koje su pokazali zbog terorističkog napada tokom božićnog vašara u Berlinu. 

 

- Jako sam potresen zbog stravičnih događaja od sinoć na božićnom vašaru u Berlinu. Puno nedužnih ljudi je umrlo, još veći broj je povređen, delimično teško. Saosećam sa porodicama i prijateljima žrtava - rekao je Ditman u izjavi Tanjugu. 

Ambasador Nemačke je kazao da se još ne zna dovoljno o događanjima sinoć u Berlinu, ali da je gotovo izvesno da se radi o terorističkom napadu. 

Poručio je da će Nemačka učiniti sve da u potpunosti rasvetli napad i uhapse odgovorni, koji će biti najstrožije kažnjeni po nemačkim zakonima. 

On je rekao da je dobio mnogo izjava i telegrama saučešća iz Srbije, kako od strane vlade, tako i brojnih građana.  

- Želeo bih da se zahvalim na rečima podrške i solidarnosti od naših srpskih prijatelja - rekao je on. 

Ditman je podvukao da su božićni vašari mera mira, a u predbožićnom periodu na njih se ide sa prijateljima, porodicom, decom, tako da se radi o posebno kukavičkom činu. 

- Kada sam živeo u Berlinu i ja sam sa porodicom išao na božićne vašare - kazao je on. 

Poručio je da Nemci neće dozvoliti da im ovaj gnusni čin promeni živote, već će živeti svoje živote kao i do sada, u zajedništvu, otvorenosti i slobodi. 
 

Tanjug
Foto: Twitter/Dnevni list Danas

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro