Izvor: BSC HAPPY
24.01.2023 u 08:36
0

NEMAČKA PRISKAČE U POMOĆ: Poslate prve dve jedinice PVO Patriot u Poljsku blizu ukrajinske granice

Nemačka počinje da raspoređuje jedinice protivvazdušne odbrane Patriot u Poljskoj.

Nemačka je u ponedeljak poslala prve dve od tri jedinice protivvazdušne odbrane „Patriot“ koje će biti poslate u poljski grad Zamosc blizu ukrajinske granice gde će biti raspoređene da spreče zalutali raketni udar.

Dva muškarca ubijena su od zalutalog ukrajinskog projektila koji je pogodio poljsko selo Przevodov u regionu prošlog novembra, u incidentu koji je izazvao strahove da će se rat u Ukrajini preliti preko granice.

POLJSKA NE ODUSTAJE OD SVOJE NAMERE: Pritisak na Berlin da odobri slanje tenkova nemačke proizvodnje u Ukrajinu

Kao rezultat toga, Berlin je ponudio da rasporedi tri svoje jedinice Patriot u Poljsku kako bi pomogao da se obezbedi njen vazdušni prostor.

Zemaljski sistemi protivvazdušne odbrane kao što je Raitheon (RTKS.N) Patriot su napravljeni da presreću dolazeće rakete.

– Jedan od razloga zašto će Nemačka sada podržavati istočni bok NATO-a u Poljskoj sa Patriotima svakako je taj što smo videli koliko brzo bi se sukob između Rusije i Ukrajine mogao preliti na zemlje članice NATO-a, rekao je pukovnik Joerg Sivers novinarima u gradu na istoku Nemačke.

Sivers, koji će komandovati nemačkom jedinicom u Poljskoj, podvukao je odbrambenu prirodu Patriot sistema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nismo jedine odbrambene snage na terenu, Britanci i Amerikanci su takođe na terenu, rekao je on.

– Patriot je striktno odbrambeni sistem i nadamo se da ćemo tamo moći da obezbedimo dovoljnu zaštitu da sprečimo napade ili nesreće poput one u novembru u budućnosti, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter