Izvor: Sputnjik
17.02.2023 u 09:08
0

RUSKA AMBASADA OSUDILA IZJAVU VIKTORIJE NULAND: „Ratničko raspoloženje SAD, zaštitićemo građane i zemlju“

Ruska ambasada u SAD reagovala je na izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o podršci Amerike ukrajinskim napadima na Krim.

To, kako su istakli, samo potvrđuju umešanost Amerike u sukob. U ambasadi ističu da će Rusija zaštititi svoje građane i teritoriju.

– Zvaničnica je priznala da američka administracija podstiče ambicije kijevskog režima za napad na našu zemlju – rekao je pres sekretar ambasade Igor Girenko.

Podsetio je i da SAD aktivno snabdevaju Kijev savremenim sistemima koji se koriste za napade na ruske regione.

VOJNI OBJEKTI NA KRIMU LEGITIMNI CILJEVI ZA KIJEV! Viktorija Nuland: „Ukrajina ih gađa i mi to podržavamo“

– Daju savete ukrajinskoj vojsci. Praktično s njima planiraju operacije, učestvuju u navođenju oružja što priznaju i američki eksperti – rekao je Girenko.

Podsticanje ukrajinskih snaga za napad na Krim, diplomata je uporedi sa podsticanjem na napad na Moskvu ili Vladivostok.

– Takvu poziciju Vašingtona tumačimo kao otvorenu manifestaciju ratničkog raspoloženja SAD prema našoj zemlji. Čitavoj međunarodnoj zajednici treba napokon da bude jasno da su upravo SAD te koje podstiču i raspiruju sukob u Ukrajini – istakao je Girenko.

On je naglasio da su pokušaji Amerike da iskoriste Ukrajince za nanošenje strateškog poraza Rusiji osuđeni na propast.

– Niko ne treba ni najmanje da sumnja da će Rusija zaštititi svoje građane i teritoriju – zaključio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter