Izvor: happybsc
06.06.2024 u 21:20
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Bajden priznao da mrzi PUTINA, ruski predsednik podiže ulog kaže ako bi bila ugrožena Rusija bi koristila sve dostupne metode odbrane, preti li nam rat globalnih razmera

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV . Da li je svet na ivici i da li hodamo po žiletu da uskro izbije sukob svetkih razmera.

Ruski predsednik Vladimir Putin, upitan o rizicima nuklearnog rata zbog Ukrajine, upozorio je danas Zapad da bi Rusija mogla koristiti sve dostupne metode kako bi se odbranila ukoliko joj se ugrozi suverenitet ili teritorijalni integritet.

Putin je rekao da je Zapad više puta optuživao Rusiju za nuklearno ratno podstrekivanje, ali je rekao da je to pogrešno podsetivši da su Sjedinjene Američke Države koristile nuklearno oružje protiv Japana u Drugom svetskom ratu. Obraćajući se urednicima međunarodnih novinskih agencija u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da ruska nuklearna doktrina dozvoljava upotrebu takvog oružja kao odgovor na brojne pretnje.

O ovoj i drugim temama razgovarali smo sa Slobodan Brkić ekspert za sjaber kriminal u FBI. dr Jovo Drobnjak ekonomsita i Nikola Šainović bivši premijer Srbije.

U diplomatiji nema slučajnosti i pirtanje zašto je prikazana mapa stare Rusije na forumu u Sankt Petrezburgu

  • Putin stalno govori o Rusiji kroz razne istorijske periode i to je pogled koji je dobio veliku podršku. Da se o Rusiji govori kao o domovini i ovaj otpor za Ruse ima iskonski karakter. Kaže biviši premier Šainović i dodaje
  • Ovo je stavljeno kao reprezantacija i veoma mnogo će služiti za dubinsko razumevanje Rusije da je Putin čovek iz naroda i njegova čitava familija. I ne sa ciljem da ga napravi carem jer on ne želi to nego je ut kojim se čuva Rusija.

Ovakva politika Rusije zasniva se na identitetu i ukorenjensoti.

  • On ovim želi da kaže da su to duboki koreni i da na tim korenima ne može biti loše stablo. I dobro je što on nije delio Rusiju na nikakve periode. I to je veliko iskustvo kojim se brani Rusija.

Komentarišući Bajdenovu izjavu da ne podnosi Putina, i da neće dodzvoliti povlačenje Ukrajine, ali da ne dozvoljava korišćenje oružja na Kremlj i Moskvu.

  • Znet šta američka admisnitracija je odobrila korišćenje oružja na rusku teritoriju i šta je za nekog dva kilometra a šta je 22 kilometra i imali smo izjave samo Zelenskog da ne gađaju pozicije na Rusiju, ali se sad govori o dubni Ruske teritorije i koliko će Rusija to trpeti videćemo. Ako te rakete polete moraće doći do odgovora. Smatram da niko nije toliko neozbiljan da pređe tu crvenu liniju i zna se dobro kakve mogućnosti ima Rusija. Možda sam ja optimista ali nikom nije u intersu totalni rat i totalno uništenje. Naravno lobiju koji trguje oružjem jeste u intersu ali niko nije lud. Ako te rakete polete i naravno da će reagovati. Postoji ruski zakon i ruski nuklerani plan.

Ovaj plan je opasan slažu se sagovornici u današnjoj emisji ali dodaju da je pitanje do koje granice je Putin spreman da se razumno ponaša. Jer su do sada svi sporazumi sa Rusijom poništeni. U tom smislu imamo zatrpavanje Ukrajine oružjem, a sada se uključuje oružje srednjeg dometa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter