Izvor: happybsc
07.06.2024 u 20:06
2

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Sukob u Ukrajini će se završiti pod Ruskim uslovima, Rusija namerava da pobedi sopštava PUTIN

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV . Da li je svet na ivici i da li hodamo po žiletu da uskro izbije sukob svetkih razmera.

Mirovni pregovori su zasnovani ili na pobedi ili na porazu, a Rusija namerava da pobedi, rekao je predsednik Vladimir Putin u petak na pitanje o sukobu u UkrajiniPutinovi komentari došli su tokom panela pitanja i odgovora na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF). Navodeći da je rukovodstvo u Kijevu nelegitimno i da se Zapadu ne može verovati, ruski lider je rekao da to Moskvi neće stati na put.

„Svi pregovori su zasnovani ili na vojnom porazu, ili na vojnoj pobedi. Naravno, pobedićemo“, rekao je Putin.

Moskva je otvorena za pregovore, ponovio je Putin, ali treba da bude u stanju da veruje ljudima na drugoj strani i da joj se ponude uslovi koji su u njenom interesu. Mirovni pregovori ne mogu biti zasnovani na „fantazijama“, dodao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin nije isključio mogućnost izmena ruske nuklearne doktrine. „Ova doktrina je živi instrument i mi pomno pratimo šta se dešava u svetu, oko nas i ne isključujemo neke izmene u ovoj doktrini“, rekao je ruski predsednik na plenarnoj sednici Internacionale Sankt Peterburga. Ekonomski forum.

O ekonsmoskom forumu u Rusiji i njenom primatu u svetu uprkos sankcijama zapdnih zemlaja ali i drugim globalnopolitičkim temama razgovaramo sa najeminstenijim poznavaocima dešavanja na globalno političkom planu.

  • Rusija je još od aneksije Krima pod sankcijama Zapada a te sankcije su se proširile od početka sukoba u Ukrajini 2022. Te su se aktivnosti proširile proširili su se ljuidi . Sve sa ciljem da se ruska privreda stavi na kolena da bude zavisna. Situacija je suprotna od onoga što se na Zapadu očekivalo . Zahvaljući tome što je ruski prdsednik Putn poverio ljudima  unutrašnji i skriveni potencijali su pokazali suprotno. Ruska privreda i pokazala je da je u stanjuda sve to prebrodi i da ojača. Ono što ja govorim to je opadanje moći Zapada. I sve zapadne zemlje se nalaze na jednoj silaznoj putanji, ocenjuje prof Branislav Ristivojević

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Sastanku prisustvovali  i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i pomoćnik u Kremlju Jurij Ušakov. Dodik je izjavio da Srpska teži ulasku u BRIKs i da očekuje da na sledećem samitu dobije pozivnicu u svojstv posmatrača.

  • Mi moramo da se saberemo i da priznamo d Srbija nema šta da traži na evroatlanskom putu ali znamo da tamo nećemo nikad ni ući i to bi značilo da moramo da raskinemo pogodne veze sa Rusijom i Kinom i ako bi Srbija pokušala da bude deo toga i to je bio slučaj i sa Ukrajinom i to je bio slučaj sa Mjadanom. I jankuovič se opredelio za održavanje veza sa Rusijom i to je iskorišeno za njegovo svrgavanje. A mi bi ipak trebali da okrenemo svoje snage ka istoku gde nas očekuju prijatelji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Sukob u Ukrajini će se završiti pod Ruskim uslovima, Rusija namerava da pobedi sopštava PUTIN”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter