Izvor: HAPPYBSC
08.06.2024 u 20:01
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Svesrpsko ujedninje pismo podrške iz Rusije svi Srbi jedno

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV . Da li je svet na ivici i da li hodamo po žiletu da uskro izbije sukob svetkih razmera.

U svetlu svih ovih događaja u svetu u Srbiji se dešava jedinstveno i do sada nezabeležno ujedinjenje srpskog naroda održan je prvi veliki Sverpski sabor, Srba iz Srbije i Republike Srpske, sabor je podržao i njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije. Svesrpski sabor koji je okupio veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a pored raznovrsnog programa, održana je i zajednička sednica dve vlade o unapređenju saradnje.

Ministar spoljnih poslova Rusije uputio je pismo podrške bratskom srpskom narodu uz napomenu da je jedinstvo ključno za opstanak. Lavrov je istakao da su Srbi i Rusi pružali rame uz rame otpor neprijateljima i osvajačima i zajedno gradili miran život.

– Dragi srpski prijatelji! Naše narode spajaju viševekovne veze, zajedničke tradicionalne vrednosti, prijateljstvo provereno vremenom i teškim iskušenjima. Rusi i Srbi su rame uz rame pružali otpor neprijateljima i osvajačima, zajedno gradili miran život – naveo je Lavrov u pismu u koje je Tanjug imao uvid. On je dodao da se „danas suočavamo sa novim izazovima, udruženo se suprotstavljajući snagama koje pokušavaju da celom svetu nametnu svoja pravila, izvrnu istoriju, usade u svest naše dece tuđe i antihumane postulate“.

– Junački srpski narod je jasno pokazao da neće se pomiriti sa neokolonijalnim porobljavanjem. Zato Zapad i pokušava da kazni Srbe, liši ih slobode, oduzme njihova iskonska ognjišta, natera da odustanu od prava na sopstveno mišljenje i nezavisnu politiku, rastavi i rasturi – istakao je Lavrov.

Foto: tanjug

 

On je dodao da je „jedinstvo sada važnije nego ikada“ i da „je ono upisano u genetski kod Srba, jasno odraženo u srpskoj simbolici – u čuvenoj krilatici ‘Samo sloga Srbina spasava'“. – Samo u slozi je moguće sačuvati svoj identitet, umnožiti istorijsku i kulturnu baštinu koju su nam ostavili preci, odbraniti pravo da sami određujemo nacionalne prioritete i težimo njihovom sprovođenju, graditi harmonične i prijateljske odnose sa susedima – rekao je ministar spoljnih poslova Rusije. Lavrov je naveo da „Rusija nikada neće zatvoriti oči pred bilo kojom nepravdom prema bratskom srpskom narodu, pokušajima demonizacije Srba, gaženjem njihovih zakonitih prava“.

  • Što se mene tiče jedinstvi sroskog naroda ma gde bio je neophodan.Žao mi je što se nije javno pozvan srpski narod iz Crne gore iz Hrvatske uključujići našu dijasporu. Događaj je pokazao da se Srbija pridržava međunarodnoh obaveza. Ovaj pokušaj spočitavanja Dejtonskog sporazuma i ovim skupom je rečeno da u Srbiji niko neće pogaziti dejtonski sporatzum ovim se samo pokazuje težnja predsednika i Dodika da brane vekovna ognjišta mirnim putem ali ako treba i drugačijim sredtvima.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter