Izvor: HAPPY BSC
07.04.2024 u 19:59
2

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: U Časov Jaru se ponavlja Avdejevka, Rusi hvataju Ukrajince u obruč!

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo U večerašnjoj emisji situaciju na frontu i ostale globlane teme analiziraju najemintentniji poznavaoci ove tematike.

Gosti večerašnje emisije su novinar TV Front Andrej Mlakar, advokat Vladan Glišić i prof.dr Uroš Šuvaković.

-Ukrajinci ubacuju snage sa zapada Ukrajine da bi zadržali front. U Časov Jaru se ponavlja Adejevka. Bogdanovka je siva zona, tamo trupe dovlače i Ukrajinci i Rusi, tu Ukrajinci ubacuju zapadnu tehniku. Rusi su počeli da dovlače nove rezerve i nove snage, pokušavaju da uhvate Ukrajince u obruč. Suština priče je iscrpljivanje ukrajinskih snaga, da bi se front srušio. Rusi će morati do kraja maja ili u junu da krenu ka Odesi, kaže novinar Andrej Mlakar.

-Zapad pokušava da proturi priču da je Rusija ugrozila međunarodno pravo, ali nije obezbeđena bezbednost jedne velike države približavanjam NATO njenim granica, to politički Zapad ne interesuje, i sve priče o Rusiji su laži, prema civilima u Donbasu su se ponašali kao prema nižoj rasi, i Rusija je morala da reaguje, i zbog svoje bezbednosti, kaže Glišić.

-Pravo na samoopredeljenje možete da sprovedete kao unutrašnje i spoljašnje. Unutrašnje pravo je pravo na autonomiju, a ukoliko vlast to ne omogućuje, onda imate pravo na spoljašnje samopredeljenje. To se lepo desilo u Južnom Sudanu. Ne može se reći da je etničko rusko stanovništvo imalo prava po povelji UN. Njhova prava su sistematski gažena, posebno od 2014, i u takvoj situaciji su imali pravo na samoopredeljenje, kaže Šuvaković.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: U Časov Jaru se ponavlja Avdejevka, Rusi hvataju Ukrajince u obruč!”

  1. Mnogo se svet pokvario , mnogo je dopušteno kriminalno političkih radnji , kriminalnim državama i političarima, niko ne odgovara ni za šta a odgovaraju oni koji ne treba da odgovaraju , čist i kristalno jasan primer je Srbija i narod koji živi u Srbiji sa svojim političarima iz tog doba, sve smo doživeli sve smo videli sopstvenim očima šta belosvetski ološ radi i svetske institucije da bi svet postao toliko loš , možda taj ološ belosvestki hoće haos na Zemaljskoj kugli , da toliko ljudi gine , da se oduzimaju bespravno države , da nastaju nove njima koje bi služile i sada u Kairu i taj sastanak, šta tu ima da se priča , namame te na takve sastanke gde nema rešenja ili je rešenje lošije od onog na početku kakvo inače treba da bude daj more državu Palesticima kako stoji u svim papirima i tačka kraj Netanjahu da odgovara za genocid i svi njegovi savetnici i NALOGODAVCI , tačka kraj. Ko je kriv zašto Palestinci nemaju državu ti treba da odgovaraju .
    Treba doneti neki Zakon u svim državama, baš u svim državama, da gradjani koji su glasali za nekoga i taj bude izabran i čim gčasači gradjani vide da se ne radi onako kako je pričao izabranik pre izbora taj treba momentalno da se smeni , jer je to dovelo do specijalne operacije u Ukrajini , da je bila gradjanima data ta mogućnost možda ne bi bilo ni Specijalne operacije . Ne može jedno da se priča namamiš narod na priću i bolji život a onda im prirediš haos jer mrziš neke koji ti nisu po volji, pa ih zapališ, u zgradi koju si zaključao , pa maltretiraš Ruse jer ti se ne dopadaju , pa su svi plaćeni da rade kako nalogodavac želi , zar su to birali birači , ma odmah čim se primeti kod novoizabranog predsednika nešto što odstupa od predizbornih obećanja SMENA da ne bi bila šteta amnogo veća po narod a evo i državu , e sada jedino ako bi Zelenski radio za Ruse ……..ali greota za narod koji gine, za one koji nisu nacisti .
    Rusi imaju pravo da se brane ako se osećaju ugroženo jer ni jedna institucija sveta ne radi tako nešto niti postoji koji bi štitla države od napadača .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter