Izvor: HAPPYBSC
06.04.2024 u 20:42
4

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Francuska se uplašila nakon razgovora Šojgua sa Lekronom

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo U večerašnjoj emisji situaciju na frontu i ostale globlane teme analiziraju najemintentniji poznavaoci ove tematike.

U večerašnjoj emisji govorili su Stevica Karapandžin – pukovnik, Nemanja Antić ekonomista i prof dr Branislav Ristivojević.

Ministri odbrane Rusije i Francuske, Sergej Šojgu i Sebastijan Lekornu, razgovarali su telefonom

Telefonski razgovor Lekornu i Šojgua, koji je inicirao Pariz, obavljen je u sredu. Kako je saopštio ruski vojni resor, francuski ministar je tokom razgovora „uporno pokušavao da ubedi ruskog kolegu da Kijev i zapadne zemlje nisu umešani u teroristički napad“ u „Krokus siti holu“, prebacujući svu krivicu na DAEŠ* (teroristička organizacija, zabranjena u Rusiji). U međuvremenu francuski predsednik Emanuel Makron je prokomentarisao ove razgovore i uvredio Šojgua rekavši da je smešan. Gosti Večerašnje emisije osvrnuli su se na ove razgovore Putinovog saradnika sa francuskim kolegom prvim ovakvim razgovorom nakon otpocinjanja specijalne vojne operacije.

  • Ja sam ubeđen da nekih jedinica francuske vojske ima u Ukrajini, najviše je Poljaka, najviše se bore vojnici onih zemalja koje su obezbedili Ukrajinu sofisticiranim oružjem, a druga je da ne možete svima sve dati na oči, jer Ukrajina spada u najkormpiranije zemlje. I ubeđen sam da bi  kompijuterski programi završili u rukama onih  koji upravlaju Ruskom ili nekim drugima vojskama koje su spremen da plate. rekao je Branislav Ristivojević Ristivojević Ristivojević dodaje.
  • Ovde nije pitanje da li će francuski ili nordijski vojnici doći u Ukrajinu, oni se tamo već nalaze već je pitanje zvaničnog obeležija odakle te jedinice dolaze. Ali milim da bi to za njih bio ekstra problem. Sto dvesta trista hiljada vojnika komplet opremljenih zajedno sa logistikom sa oružjem itd da bi nešto se na frontu promenilo.

On dodaje da u mirnodobskim uslovima nema potrebe za naouružanjem a da Francuska sada nema ni dovoljno minobacača.Komentarišući poziv Dimitrija Medvedeva da se nad vojnicima NATO ne vrši zarobljavanje već egzekucija pukovnik Stevica Karapandžin kaže.

  • Medvedev ima ulogu upozoravajućeg faktora, on to ne radi isgurno na svoju ruku. Na taj način Rusija skreće pažnju šta može da se desi ukoliko slepo poslušnistvo NATO vojnika. A šta može da se desi direktnim sukobom te dve grupacije ko će izvući deblji kraj. I Zapadni koncept je inferioran u odnosu na Zapdni koncept.

Vojska na frontu vapi za pomoći i vojnici su sve očajniji.

Nestanak oružja i municije, Ukrajina ga troši troše ga i Rusi razaranjem. Iako su ogromna sredtva stigla u Ukrajinu nisu sva sredtva utrošena na oružje. velika sredtva EU otišla su na ekonomsku pomoć na socijalnu pomoć na neka čak i kulturna davanja na proširenja nekih kapaciteta. tako da sredstva jesu ogromna ali samo deo tih sredtava troši se na naouružanje. takođe ogroman deo Ukrajinskih kapacieta je potpuno slupan . Ima jedan podatak i ovde se to malo pogrešno spekuliše. Amerikanci su dali 110 milijardi do sada pomoći za Ukrajinu . Ako bi se gledali  Amerikanci su tokom Korejskog rata izdvajali 2, 5 % BDp više su pomagali Južnu Koreju, a kada je reč o Afganistanu čak osam puta više novca su izdvojili

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Francuska se uplašila nakon razgovora Šojgua sa Lekronom”

  1. Profa je pravi Profa , onakav kakav treba da bude , ali dok oni namamaljuju Ruse na rat možda ti namamljivači osvajaju Mars , kada ga osvoje da razrade gosti šta bi moglo biti na Zemaljskoj kugli .
    Što me interesuje da li daleko bilo gost ekonomista „puko „sa onim zimskim jaknama jer je zima bila u Srbiji dosta topla , moj savet je za iduću godinu štepane prsluke, duže i kraće sa kapuljačama ili još bolje da uveze bez kapuljača , to je mnogo praktičnije za ove toplije zime, i njegova izlagnja su uvek interesantna interesantna a o pukovniku uvek sve najbolje .
    Šta se čude Norveškoj koliko ulaže sa svojim dotacijama Ukrajini , rečeno je d aona ulaže najviše od svih , sve će ona kasnije ulaskom svojih firmi da povrati uostalom kao i kod nas što se radilo nakon bombardovanja naravno NELEGLANOG, GDE JE I ONA UČESTVOVALA ali uvek na kvarnjaka nekako radi, nekako iz pozadine a kada treba rećiće svojim partnerima da je najviše uložila i samim tim će imati verovatno najveća prava. Nikako mi se oni ne dopadaju, dzaba im i njihova ekologija i sve kada rade kako rade , pokvareno , Djedovićka da se ne zanese mnogo sa sličnima i takvima baš iz tog razloga .

    12
    1
    Odgovori
  2. Када ће Српски народ да једном за свагда да схвати да нам Французи никада нису били пријатељи и да куповином жвалавка француских авиона закопаће ваздухопловство до краја..сада ће наши пилоти да уче на француским авионима а до сада деценијама лете на Руским авионима..човек нема два грама мозга..али на жалост такви нам воде Србију…жалосно и тужно…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter