Izvor: BSC HAPPY
10.12.2023 u 20:33
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinu ne može spasti ni pomoć za koju moli – Rusija je nadomak pobede!

Emisija Aktulenosti svake večeri, prati i analizira iz najrazličitijih uglova, sva svetska dešavanja. Analizira kako se ta previranja prelivaju na celokupnu globalno političku situaciju. Primarni fokus emisije su ratišta koja se iz dana u dan rasplamsavaju na različitim meridijanima.

Već je 655. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Da li je došlo vreme da se Ukrajina priprema za poraz? Ovo je bila jedna od tema večerašnje emisije „Aktuelnosti“ o kojoj su govorili prof. dr Miloš Laban, političar Aleksandar Šešelj i general prof. dr Vinko Pandurević general.

GENERAL PANDUREVIĆ: Poraz Ukrajine je neminovan

– Poraz Ukrajine bio je očekivan onog momenta kada je ušla u ovakvu vrstu sukoba. Kada je Zelenski ponukan sa Zapada poverovao u velika obećanja i basnoslovnu pomoć, finansijsku, u naoružanju, u obaveštajnom radu. Kada su mu predstavili Rusiju kao nemoćnu pod sankcijama i da ona neće moći da izdrži već da će Ukrajinci moći da ostvare ciljeve zacrtane Minskim sporazumima, ne one koji su pisali u papirima, već one koje su imali na umu. Ipak su uspeli da izdrže skoro dve godine u tom sukobu, koji je bio vrlo visokog intenziteta. To nije bio sukob samo Rusije i Ukrajine to smo više puta rekli ovde, ali je pokazao veliku snagu Rusije u suprostavljanju tako moćnoj vojnoj sili kao što je NATO, koji je sa svim svojim kapacitetima osim sa živom silom bio uključen u ovaj sukob – kaže general Pandurević.

EMISIJA AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPY TV: Izolacija Putina ne ide kako je Zapad planirao!

Prema njegovim rečima, u ovom sukobu svaka zemlja imala je različite ciljeve. Ni ciljevi Ukrajine i njenih saveznika na Zapadu nisu bili isti.

ALEKSANDAR ŠEŠELJ: Amerika neće priznati poraz

Koliko će još dugo saveznici nastaviti da sponzorišu Ukrajinu?

– Oni će sada fokus staviti na to da ciljevima Ukrajine zbog njene korupcije nije mogla da doprinese ni pomoć sa Zapada. Naivno je bilo imati očekivati da Ukrajina ima bilo kakve šanse. Mislim da ne treba očekivati da će Amerika priznati poraz, ali oni će se elegantno izvući iz te situacije. Setimo se primera i Vijetnama i Avganistana, to nije bilo tako davno. Oni su se povukli, njihovi neprijatelji su pobedili, nisu ništa uradili, ništa nisu promenili, ali su se trudili da to sve zabašure kako ne bi morali da priznaju poraz. Važno je reći da je u ovom sukobu Evropska unija najviše izgubila na kredibilitetu, jer je pokazala da ništa ne može da odluči samostalno bez Amerike – navodi Aleksandar Šešelj.

PROFESOR LABAN: Ide zima, kraj rata je blizu

Profesor Laban smatra da Ukrajini sada ništa ne bi značila ni pomoć za koju moli.

– Završetak rata je blizu. Ide zima, a ruska vojska je i bolje opremljena i navikla na niske temperature. NATO naoružanje nije prilagođeno za ovakve uslove sa niskim temperaturama. Isto se desilo i u Drugom svetskom ratu. Iako to naoružanje lepo izgleda za razliku od ruskog grubo urađenog, ono ne može da funkcioniše na velikoj hladnoći. Sledi ruska pobeda i pripremanje sledećih decenija za novi sukob, ako opstanu snage skoncentrisane na otimanje ruskih resursa. Bio je Napoleonov pohod, Hitlerov pohod, sada i NATO pohod, a cilj svih tih pohoda bio je otimanje ruskih resursa – kaže prof dr Laban i dodaje da točak istorije niko ne može da zaustavi, a on je već okrenut u pravcu multipolarnog sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinu ne može spasti ni pomoć za koju moli – Rusija je nadomak pobede!”

  1. Kada se prica o problemima koje prave migranti u Evropi, interesantno da niko od gostiju nikada ne pominje teoriju Kalergijevog plana, po kojoj mesanjem rasa, treba da bude unistena dominacija bele rase u Evropi. Sorosev veliki san.

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter