Izvor: BSC Happy
09.12.2023 u 20:26
3

EMISIJA AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPY TV: Izolacija Putina ne ide kako je Zapad planirao!

Otkad traje rat između Ukrajine i Rusije, kretanja predsednika Vladimira Putina su u velikoj meri ograničana.

U ogromnom broju zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, ne samo da nije dobrodošao, već  bi, ako bi se nekim slučajem pojavio, bio i uhapšen.

U nekim drugim zemljama, to nije slučaj. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji Putin je cenjen i rado viđen gost. Tako je ruski predsednik doputovao u zvaničnu posetu Abu Dabiju.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“  govore na ovu i druge važne geopolitičke teme.

Ekonomista Nemanja Antić istakao je da izolacija predsednika Putina ne ide kako je Zapad planirao.

– Oni su neku blokadu uradili u svom zapadnom svetu, što je 15, 16 procenata populacije. Međutim, videli smo da veliki broj arapskih država daje punu podršku Ruskoj Federaciji, kao i sve zemlje BRIKS-a, Kina, Indija, sve zemlje koje su bogate resurisma uglja, nafte i gasa. Videli smo koje je sve zemlje Putin posetio i to nisu bile samo političke već i ekonosmke posete. Rusija sa svojim prijateljskim zemljama, Iranom i Venecuelom ima najveće zalihe tečnog prirodnog gasa i nafte, a to je i dalje ključni resurs na planeti zemlji – rekao je Antić.

Mnogi bi pomislil da bi Rusija kao spona Istoka i Zapada, mogla biti prva na udaru migranata i izbeglica i da bi u tom smislu mogla da ima probleme, ali nema ih. Novinar i stručnjak za geopolitičke odnose Igor Damnjanović, podsetio je na migracije koje se dešavaju unutar Rusije

– U Rusiji imamo vrlo intezivne migracije, više miliona građana centralne Azije u potrazi za boljim životom dolazi u Moskvu. Mnogi ruski gradovi jedinstveni su i dosta se razlikuje od gradova na Zapadu, na primer Brisela kao evropske prestonice. U tom gradu na primer, na 700-800 metara od zgrade Gradske uprave ulazite u geto, gde žive samo Arapi i gde je sve drugačije. Imate drugačije prodavnice, hrana se prodaje na ulici.  Sličan princip je u mnogim gradovima SAD-a, gde Amerikanci tamne puti takođe žive izolovani. U Rusiji toga nema, tamo postoji jedna istorijska konstanta, svi narodi koji su ulazili u sastav Ruske carevine su oduvek imali ista prava i niko nije bio diskriminisan – istakao je Damnjanović.

Milan Jelović podsetio je na glavni cilj Zapada, koji prema njegovim tvrdnjama nije ostvaren.

Najpre se postavlja pitanje zbog čega su oni podigli optužnicu za ratne zločine protov Putina? U tom projektu da ekonomski i vojno oslabe Rusiju i da je iznutra uruše, oni su kompletan model sa Balkana preneli na Ukrajinu. Između ostalog su podigli optužnicu protiv ruskog predsednika kako bi pokušali da ga izoluju i spreče ga da se sastaje sa stranim državnicima. Tako je bilo i kod nas kada su podigli optužnicu protiv naših generala i naših političara. Srbi su tada udarali šakom o sto govoreći „E, nećemo ih dati i nećemo ih hapsiti“, međutim pod uticajem medijskog inžinjeringa menja se svest naroda i ljudi se menjaju. Srbi su posle nekog vremena počeli da opet udaraju šakom govoreći „ma neka ide, neka se sam preda, neka dokaže da nije kriv, neću da moje dete trpi“. Isti takav model oni su hteli da primene i u Rusiji, da Putina diskvalifikuju na isti način,  time što će promeniti javno mnjenje, pa da sam Rus kaže „šta će nam predsednik koji ima sankcije i protiv koga je podignuta optužnica“. Ali njima takav projekat nije uspeo – rekao je Jelović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “EMISIJA AKTUELNOSTI SAMO NA HAPPY TV: Izolacija Putina ne ide kako je Zapad planirao!”

  1. Jaoooo NOVINARAAAAAAA ,,, muca ,zaboravi šta ono bi, a na karti nešto pokazuje nama sa okrenutim leđima…izgubljen slučaj !!!! G.Jovan ga je malo izvukao iz situacije ,,,!!!!!

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter