Izvor: BSC HAPPY
30.11.2023 u 20:10
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad nema čoveka kao što je bio Henri Kisindžer, bio je najveći prijatelj bankarske oligarhije u SAD“

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukoba između Palestine i Izraela,  koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci čije opservacija nude širu sliku ove ratne tematike.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće supruzi bivšeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera koji je preminuo danas u stotoj godini.

Putin je nazvao Kisindžera mudrim i dalekovidim državnikom, koji je zasluženo imao autoritet u svetu.

Sa njegovim imenom povezana je politika koja je omogućila da dođe do smanjenja napetosti u odnosima sa SAD, što je dovelo do potpisivanja najvažnijih sporazuma sa Vašingtonom, koji su pomogli da se ojača globalna bezbednost u svetu, dodao je on.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „RUSKI HELIKOPTER KA-52 „ALIGATOR“ je „ČISTAČ“ UKRAJINSKIH JURIŠNIKA“

Ove večeri o krucijalnim o ovim tematikama razgovarli smo sa ambasadorom Palestine – Muhamedom Al Namurom, Draganom Vujičićem – novinarom, Vladanom Glišićem – advokatom. 

 

  •  Zapad nema čoveka kao što je bio Henri Kisindžer, bio je sa Šimonom Peresom kada su  izraelci pravili atomsku bombu, bio je zagovornik taktičkog nuklearnog naroužanja. 1957. godine je napisao jednu knjigu. On je Šimon Peres su bili u kontaktu. Najzaslužniji je bio za ulazak SAD u Kinu. Bio je preko 100 puta u Kini. On je američku privredu preselio u Kinu. Ljudi ne znaju da je Kisindžer bio i plejboj, kažu da je bio najplodonosniji kasapin na svetu. Kada je dobio 1973. godine Nobelovu nagradu i kad se vratio, bombardovao je Kambodžu, ubijajući stotine hiljada ljudi. Podržao je sve vojne intervencije, čak i prema Iraku. Radi se o čoveku koji je bio slojevit, kontroverzan, najveći prijatelj bankarske oligarhije u SAD   – istakao je između ostalog Vujičič, a potom je reč dobio i avokat Glišić, koji se osvrnuo na to da je na pomolu velika kriza u Latinskoj Americi, ali da je Venecuela pokrenula specijalnu vojnu operaciju.

 

  • Venecuela je izdržala ozbiljan pritisak i veliki rat protiv nje, razne akcije su se dešavale. Pored Kube su se najviše suprotstavljali američkom kapitalizmu. Ona je jedna od zemalja koji ima ozbiljnu vojsku, koja je spremna da se bori. Zadojena je patriotskim duhom njihova vojska. Vojska Brazila je spremna da interveniše jer se plaši širenja sukoba. Brazil je podeljeno društvo. Do skoro smo imali na čelu Bolsonara. Brazil mora da brani svoje interese – dočarao je koncizno, a potom je svoj stav izneo i ambasador Palestine, koji se osvrnuo na oslobađanje talaca i nemilim dešavanjima na frontu.

 

  • Više puta su me novinari pitali za taoce, šta se s njima dešava, rekao sam da je jedina opasnost – izraelsko bombardovanje, genocid, ubijanje u Gazi. Niko ne sme da dira zarobljenike. Tu su deca, žene. Oni su pravi taoci. Ima više od 5000 zarobljenika. Crveni krst ne zna zbog čega su u zatvoru. 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zapad nema čoveka kao što je bio Henri Kisindžer, bio je najveći prijatelj bankarske oligarhije u SAD“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter