Izvor: BSC Happy
07.08.2023 u 20:39
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „RUSKI HELIKOPTER KA-52 „ALIGATOR“ je „ČISTAČ“ UKRAJINSKIH JURIŠNIKA“

530. dan SPECIJALNE VOJNE OPERACIJE i "AKTUELNOSTI"

Stevan Ignjatović kaže da rusko vazduhoplovstvo dominira nad ukrajinskim nebom

– Ovog trenutka i od kad je počela kontraofanziva Rusi, njihove vazduhoplovne jedinice dominiraju nad celom regijom gde se vrši kontraudar. Najbolji komentar za to je dao američki general Milin; Onoga trenutka kada Ukrajinci budu prošli 20 kilometara krvavog puta i budu došli do prve linije odbrane, onda ćemo moći govoriti o uspehu kontraofanzive, moći ćemo da dogovorimo o povratku teritorija. 240 kvadratnih kilometara su mogli da povrate. Imaju mnogo ranjenika. Dominira rusko vazduhoplovstvo sa helikopterom „Aligator Ka-52, koje je postalo čistač ukrajinskih jedinica – istakao je naš gost.

Krvavi rovovi

Borbe su žestoke i pomeraju se kilometar dva i jedna i druga strana. Rusi su mnogo uspešniji u odbrani i zauzimanju novih prostora. Pored helikoptera koji desetkuju njihove kopnene snage, tu su sada i ruski dronovi. Rusi su ubacili najnoviju varijantu dronova. „Lutajući metak“ je pokazao sposobnost za uništavanje tačkastih ciljeva. Lanset je mali, nečujan, ali brzo udara – rekao je Ignjatović.


Vinko Pandurević kaže da su se Ukrajinci u početku ponadali da će moći da suzbiju ruske snage, a onda…

– Imate stvarni rat i medijsku prezentaciju. Kada je reč o kontroafanzivi… proteklih 6 meseci pre nego što je ofanziva počela, Ukrajince je zavaralo to što su u septembru pokušakli da naprave neke taktičke uspehe i pokazali da mogu ruske snage potiskivati. Ruske snage su tada bile razvučene i u manjini. Rusi su organizovali odbranu na brzu ruku. Kada se ukrajinska vojska iscrpela, onda je i počela medijsku najavu za kontraofanzivu i dala vreme Rusima da se pripreme – smatra on.

Ko zna kakva je muka vojnička?

– Vi imate jedne ratne i nacionalne ciljeve Ukrajine, imate interese vojnika. Ko poznaje muku vojnika? Komandir čete, komandir bataljona. Zelenski i ostali ne poznaju njegovu muku. Nema tu samopuzdanog vojnika. Govoriti o tome da su oni topovsko meso – pa samo očekivati smrt možete – kaže Pandurević.


Milan Vilić kaže da je došlo vreme konačnog obračuna 

– Rusija je u takvoj poziciji da pobednik može biti samo jedan. Ne postoji mogućnost da dođe do razrešenja i da bude sive zone. Možemo očekivati neke momente taktičkog nivoa, smirivanje situacije. Ovaj rat… da bi Rusija bila pobednik u njemu, moramo prvo da shvatimo da je kompletan Zapad ruski neprijatelj. Zapad mora biti pobeđen u ovom ratu. Ovaj rat mora izaći iz Ukrajine u Evropu. Vri u Africi na primer. Ljudi treba da shvate jednostavnu istinu – protivnik Rusije, slobodnog čoveka je Zapad. Ako Rusija padne, ni Srba neće biti. Ovo je završna faza u civilizacijskom istorijskom hodu, ovo je tačka razrešenja – zaključio je Vilić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter