Izvor: BSC HAPPY
07.08.2023 u 15:06
0

DOŠLO DO SUKOBA INTERESA ZAPADA I OLIGARHA U UKRAJINI! DRAGAN STANOJEVIĆ ekskluzivno za BSC HAPPY PORTAL (VIDEO)

Izjava predsednika Pokreta "Rod", Dragana Stanojevića, za BSC Happy portal. 

Gledano iz Srbije, Vladimir Zelenski deluje kao najvažnija figura u Ukrajini. Da li je to zaista tako? Da li kontroliše sve u Ukrajini?

– Mislim da će vam biti jasno, ako vam kažem da je on projektovan za predsednika. Tamo imate grupu oligarha koji upravljaju tom državom. To je sistem države gde oligarsi apsolutno upravljaju. Centar se nalazi u Dnjepropetrovsku, a delimično se nalazio i u Donjecku. Radi se o hazarskim krugovima. Jedan od vodećih oligarha, Kolomojski, napravio je film u kojem je ulgu predsednika dao Zelenskom, koji je tada bio glumac. Ja sam sedeo lično sa ljudima koji su donosili odluke ko treba da bude sledeći predsednik Ukrajine, ko treba da bude ministar policije, ko treba da bude smenjen… Nekima to zvuči čudno, ali to je prosto istina. Naravno, još ne smem da govorim o tim imenima, ali takva je situacija bila, bio sam u takvim krugovima. Ako je Dnjepropetrovsku centar donošenja odluka, gde sam ja živeo 20 godina, ljudi sa kojima sam se ja družio, postali su ministri, premijeri… Znao sam kako se to dešava. Oni tamo imaju paralelne uprave. Grad Dnjepropetrovsk, milionski je grad, koji ima ogroman budžet, možda na nivou Srbije. Imate upravu za arhitekturu, za izgradnju, ovo ili ono; sve iste te uprave imate paralelno u tom centru i svi šefovi, gradonačelnici, načelnici uprava, dolaze tu i dobijaju instrukcije kako treba se radi, ko treba da dobije na tenderu… Postoje paralelni sistemi države. Isto je tako i na samom vrhu. Tamo ne postoji poslanik kao što je kod nas, da je partijski vojnik, da je nezavisan u demokratskom smislu. Tamo je svaki poslanik u vlasništvu nekog oligarha. Ko je jači, taj ima više mandata. Ne znam, Ahmetov recimo ima 50 ili 70 poslanika, Kolomjski 40 ili 50 poslanika i da ih ne nabrajam sve…

Vi dobijete za jedan glas, od milion do pet miliona dolara. Zašto se toliko plaća? Zato što je to zakon, koji se lobira, da bi ti oligarsi mogli da vladaju, da privatizuju, otkupe ili prodaju nešto od države, nešto što vredi daleko više. Ako u Rusiji vi morate da glasate ideološki, u Ukrajini se glasa – ko više plati. To niko na Zapadu ili kod nas ne zna, niti o tome govori, ali to govori o toliko korumpiranoj državi, da je to teško u svetu negde pronaći. Amerikanci i Britanci su sada infiltrirali svoje interese i zato je došlo do sukoba, pa je Zelenski morao da Kolomojskom, jednom od vlasnika Ukrajine, oduzme državljanstvo. Zamislite da oduzmete državljanstvo svom političkom i finansijskom ocu! Zašto se to dogodilo? Dogodilo se zato što je taj isti Kolomjski, u vreme predsednika Porošenka, uspeo da snimi razgovor Porošenka sa Bajdenovim sinom, odnosno celu korupcionašku šemu i sve te informacije preneo je preko svojih kanala Trampovom zetu. I onda je Kolomojski postao Bajdenov neprijatelj, pa je Bajden dao nalog da se Kolomojski eliminiše. Znači to nema nikakve veze sa interesima Amerike ili Ukrajine, to su lični sukobi. A kada su Kolomojskog pitali za dvojno državljanstvo, koje je zabranjeno u Ukrajini, on je rekao da u zakonu jeste zabranjeno dvojno državljanstvo, ali da ništa ne piše za trojno! Zamislite koliko je to bezobrazno! Njega su eliminisali, ali njegova uprava, negovi poslanici su ostali tamo i oni i dalje rešavaju svoje probleme. Samo sada postoji sukob između uticaja Zapada i tih mafijaških krugova.

Tomos koji je (iz Istanbula) dobila Pravoslavna crkva Ukrajine je doneo šef mafije, koji je rodom iz Dnjepropetrovska. Zamislite da vam crvku, odnosno tomos, donese šef mafije! Njegov nadimak je Gari. To šira javnost ne zna, a to govori o tome zašto je došlo do ovoga (sukoba), zbog čega (Zelenski) žrtvuje svoj narod. Nije interes ukrajinskog naroda u toj pšenici, nego multinacionalnih kompanija koje su postale vlasnici zemlje i žita ukrajinskog. To su desetine miliona tona, to su trilioni dolara vrednosti i oni se bore da se pšenica izvuče, ne da bi se dala gladnima u Africi, već da bi oni zaradili na njoj. To vam je taj sistem. I još da dodam da pare koje dolaze mesečno iz Evrope i Amerike, od pet do sedam milijardi dolara mesečno; ako je srpski budžet 14 milijardi godišnje, zamislite koliki je to novac! Tamo su zapadne investicione kompanije, koje gutaju te pare, jer se vrši ogromno pranje tog novca. Veliki deo tog novca se kroz ofšor kompanije vaća u Ameriku, deo ostaje tamo (u Ukrajini), a deo se krade kroz same klanovske sisteme u Ukrajini – izjavio je Stanojević za BSC Happy.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter