Izvor: HAPPYBSC
08.08.2023 u 21:25
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: “ Ratovi u Jugoslaviji, uvertira za ono što se danas dešava u Ukrajini“

Danas je 531. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Koalicija koja treba da izbriše Rusiju bez NATO pakta i Evropske Unije, eksluzivno na Happy televiziji u emisiji Aktulenosti. Gosti večerašnje emisije,  bili su Žarko Rakić novinar, pukovnik Sreten Egerić i advokat Nebojša Perović.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „To što Ukrajina radi, to je teroristički napad, nije rat, oni gađaju civile“

Tema je otvorena pričom i paralelom vezanom za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, na početku u Slovenijii, a kasnije stravičnim zločinom na Petrovačkoj cesti. Rečeno je da je ono  što se na prostorima Bivše Jugoslavije dešavalo devedsetih bilo je uvertira za Ukrajinu.

Advokat Nebojša Perović naglasio je da je snimak koji je pušten na početku dokaz da je Jugoslavija bila uvertira za današnji scenario u Ukrajini.

Dok se sve ovo kod nas dešavalo mi smo ukazivali da je ovo proba za Rusiju, odnosno za sve bivše sovjetske republike. I mogu da kažem da smo mi narod koji se prvi suprotstvaio protiv tog globalizma i protiv tog  kapitalističkog imperijalizma, u pravom smislu reči protiv zaštite ljudskih prava, a ta ljudska prava su pravo na rad, pravo na svoje proizvode, pravo na samostalnost, na slobodu zemlje. I ovo u Sloveniji tad je  sve iznenadilo, ali nije bilo neočekivano, sve je bilo još ustavom iz 1974 kada je republikam bila data jedna velika samostalnost, i onda po tom ustavu iz sedamdestčetvrte jedino je Srbija bila obespravljena, dok su sve ostale republike bile svoj na svome, prvo republika Slovenija, pa zatim republika Hrvatska su promenile i to na štetu drugih građana koji nisu Slovenci odnosno Hrvati. I Hrvati su izbrislai Srbe iz ustava. Oficiri su sprovodili samo ono što je bilo po zakonu i po ustavu. Slovenci su tada vojnike, u pravom smislu  nedužne vojnike, koji susprovodili naređenja svojih starešina, a vojska je bila jedna od tih ustanova Socijalističke federativne republike Jugoslavije, koja štiti ustavnost, koja znači očuvanje, što su Španci uradili prošle odnosno pretprošle gdoine, kada nisu dozvolili odvajanje pojedinih delova Španije.

Perović naglašava i da je zločin na Petrovačkoj cesti samo jedan u nizu od gnusnih zločina koji su od strane uvek hrvatske vrhuške počinjeni

Pa imamo iz sedmdesetih godina koji su u okviru SFRJ činili. Zaključno sa Petrovačkom cestom, zamislite nije dovoljno što su proterani . Što im je bombardovana kuća spaljen dom, nije dovoljno što su to civili koji beže u kojoj nije postojao niti jedan jedini legitimni vojni cilj. Hrvati ti pokušavaju da brane tako što izmišlaju da su se tu nalazila neka vojna sredstva. Tu se radi samo ocivilima koji beže i zamislite osećanja tih ljudi. I snimci koji postoje ukazuju da se radi o isključivo civilima koji beže . To je jedan monstruozni do sada u civilizaciji.

Kada se napravi paralela između onoga što je bilo i onoga što je danas uvek se govor o dvosrtukim aršinima zapada.  Prema novinaru Nebojši Žariću nisu to samo dvostruki,nego i trostruki i višetrsuki aršini.

Ono što su radili Sveznoj republici Jugoslaviji, ono što rade Ukrajini, sad rade svojim gradđanima, Sada građani osećaju šta znači pritisak, cenzura, ali da ostavimo njih njihovim problemima,dakle mi smo na svojoj koži osetili tu politiku, kojanije samo politika dvostrukih aršina, nego i politika sile koja sprovdoi te dvostruke aršine. Tako da kada Ruski predsednik kaže e sad je dosta, ovde se upravo misli na to sad je dosta te politike sile nametanja ugnjetavnaj i svega onog što smo bili svedoci od drugog svetskog rata i čime zapad ne može da se diči. Ja mislim da je došao trenutak kada veči deo čovečanstva kaže da je dosta. Nehumanosti i svega drugo sa prefikom ne .

Naglašavajući da se i danas postavlja pitanje da li smo mogli da izbegnemo tu i takvu politiku dvostrukih standarda, pukovnik u penziji tadašnji prpadnik JNA Sreten Egerić smatra da smo samo mogli da se suprotstavimo ali nikao nismo mogli da izbegnemo te i takve događaje.

Suprotsvaljanje je otpočelo zatvarnjem državne granice Slovenije sa Italijom i Austrijom, kako se želeloo prikazati na Sloveniju. Slovenija tada nije bila priznata samostalna država nego je bila celina i sastavni deo SFRJ, a ne nikavom agresijom kako se tada želeo prikazati. Jako se sećam ovog desetra koji je objavljivan na hravtskoj televiziji. Ovaj deseta ra je saopštio ono što je on znao, ali nakon završetka sukoba 1991 poginulo je više oficira procentulano.

To nije počelo 1991 počelo je mnogo ranije. Mi smo imali dva ključna događaja u SFRJ koji su poslužili   1987  sprovedena na teritoriji republike Slovenije gde je teritorijalna odbrana republike Slovenije u ulozi crvenog, odnosno snaga branioca, otadžbinskih patriotskih snaga odbrane Slovenije  dok je jedinicama vosjke bila dodeljena uloga plavog, napadača, štop nikome nije bilo čudno u tom trenutku , Slovenci su već tada završili vežbu i pripremili se za devedestprvu. Hrvati su imali 1987 onu legendarnu Univerzijadu sa ćiriličnim slovom U, pošto svi možćemo da se složimo da latinično slovo U nekako nije normalno u Zagrbu, 91 je to bilo potpuno normalno.Gde su u potpunosti prošli sve procese informisanja i rada medija u uslovima prekida rada JRT i medija iz Zagreba, tako da su oni čekali da se stvore uslovi. Uslovi su se stvorili padom >Berlinskog zida. Što je kasnije proutrokovalo da se ugrozi Rusija i promovisanju zapadnih Ideja pre svega stvaranjem nikh manjih država nastalih od Sovjetskog Saveza.

Svi kasniji događaji kao na tlu bivše Jugoslavije tako i na tlu Rusije, svakao zaista izgledaju kao uvertira za ono što se evo 531 dan dešava u Ukrajini. Ssagovornici se slažu da smo mi takav scenario kao narod najviše osetili na svojoj koži.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: “ Ratovi u Jugoslaviji, uvertira za ono što se danas dešava u Ukrajini“”

  1. Istorijske cinjenice su poznate.Okrenimo se sadasnjosti i buducnosti.Postavlja se pitanje kako ojacati jedinstvo naroda i njegovu spremnost da brani svoj integritet i suverenitet.Spoljni neprijatelji su poznati ali je potrebno se obracunati sa unutrasnjim stranim placenicima.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter