Izvor: BSC happy portal
09.08.2023 u 20:42
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Poljska će se vrlo brzo uključiti u SUKOB – NATO želi da ratuje tuđom krvlju – tuđim životima!

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacija u Ukrajini koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci čije opservacija nude širu sliku ove ratne tematike.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „RUSKI HELIKOPTER KA-52 „ALIGATOR“ je „ČISTAČ“ UKRAJINSKIH JURIŠNIKA“

Ove večeri o krucijalnim tematikama razgovarli smo sa Zoranom Anđelkovićem – „Centar za mir i toleranciju“, Ljubinkom Milinčić –  urednicom Sputnjika i Srbobranom Radićem – pukovnikom, koji su na sebi svojstven način dočarali sve ono što okupira svetski auditorijum.

Današnji izveštaj ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua ostavio je mnoge paralisane, a on glasio ovako: U blizini granice Rusije i Belorusije Zapad je rasporedio trupe od oko 360.000 vojnika, kao i 8.000 oklopnih vozila i 650 aviona i helikoptera.

 

  • Od početka sukoba u Ukrajini ruske snage su na tom prostoru imale ozbiljne vojne snage, zato što je od starta Poljska bila neprijateljski nastrojena prema Rusiji. Od prvog dana Poljska je bila jedna od najradikalnijih podržavalaca pomoći Ukrajine i afirmacije Zelenskog na međunarodnom planu. Na taj način je vojno i politički pomagala, ali je i vršila pritisak na druge zemlje. Napadala je Nemačku koja se odmah nije pridružila masovnoj pomoći Ukrajini u svakom pogledu. Finska se takođe od prvog dana opredelila na čijoj će strani biti i pre nego što je ušla u NATO. Kada je reč o Poljskoj ona ima višeslojni interes prema Ukrajini, naročito prema zapadnoj Ukrajini, oni to nikada nisu ni krili. Poljska je jedna od zemalja koja je najbolje profitirala ulaskom u EU kada je reč o svakom domenu poljoprivrede – istakao je u dahu Anđelković, a potom je reč dobila i Milinčićeva koja se osvrnula na to kako treba da definišemo ulogu NATO alijanse. 

 

  • Zelenskog ne bih uzimala za ozbiljno, to više niko ne radi. Šta radi NATO u Ukrajini? On samo šalje oružje, instruktore, obučava ukrajince, šalje kasetne bombe.To je učestvovanje. Ne moraju da se obuku u iniforme i da se pojave na ulicama Kijeva. To je priča NATO pakta, ne samo Zelenskog. Stalno ističu kako ne žele da ratuju sa Rusijom. NATO želi da ratuje tuđom krvlju – tuđim životima – ukrajinskim. Nemaju ništa protiv da kada nestane ukrajinaca dođu Poljaci, Rumuni, ko sve hoće. U ovom momentu Poljaci hoće, za Rumune nisam sigurna, za dalje ćemo videti. Bojim se da ćemo taj trenutak ubrzo videti, Zelenski stalno mora nešto da priča, teška je situacija u Ukrajini. Poljska tu gleda svoj interes. Ukrajina u onom obliku više neće postojati, to je sigurno. Videćemo koji deo će gde otići – objasnila je precizno urednica, a onda je svoj stav izneo i pukovnik – koji se ovom prilikom bazirao na moćne bespilotne letelice koje razaraju na frontu. 

 

  • Linija fronta je i dalje ostala ista, sada imamo koncentraciju snaga na severoistočnom delu ukrajinskog bojišta, prema Belogorskoj oblasti. Korišćenje ovih dronova ne može bez njihove poptune povezanosti sa drugim sistemima – artiljerijsko – raketnim. Dronovi sada služe isključivo za otkrivanje neprijatelja. Oni su i od ranije bili uspešni, sada se masovnije koriste. Lanset može da se lansira i sa zemlje i iz vazdušnog prostora. 
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter