Izvor: RIA NOVOSTI
09.05.2024 u 19:52
0

OPASNO PRIZNANJE NATO ČLANICE: Tusk je priznao da su vojnici ALIJANSE prisutni u Ukrajini

Poljski premijer Donald Tusk priznao je da su vojnici NATO-a prisutni u Ukrajini.

„Danas koliko je moguće, Ukrajina se ne bi mogla braniti tako dugo, odnosno malo je vojnika. “, rekao je novinarima.

Istovremeno, premijer nije precizirao koje su sve države vojnici i u kom broju bili prisutni u Ukrajini.

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je zauzvrat izjavu poljskog političara nazvala potvrdom hibridnog rata protiv Rusije.
Na Zapadu se u poslednje vreme sve više govori o direktnoj intervenciji u ukrajinskom sukobu. Tako je francuski predsednik Emanuel Makron najavio moguće slanje francuskog vojnog osoblja u Ukrajinu, a britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron nazvao je prihvatljivim udare ukrajinskih oružanih snaga na teritoriju Rusije britanskim projektilima.

Dan ranije, italijanski list Korijere dela sera pisao je da bi na julskom samitu NATO-a mogli da odobre deklaraciju u kojoj bi se pisalo o odbijanju da se direktno interveniše u sukobu u Ukrajini. Prema pisanju publikacije, jedna od ključnih fraza u nacrtu ovog dokumenta je: „Nema čizama na zemlji“.
U pozadini ratobornih izjava zapadnih političara i destabilizujućih akcija NATO-a, ruski Generalštab je u ime Vladimira Putina započeo pripreme za vežbe raketnih formacija Južnog vojnog okruga. Očekuje se da će ovi manevri testirati upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter