Izvor: BSC Happy
12.04.2023 u 21:15
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerika mora da shvati da je vreme njihove moći da diktiraju svetski poredak PROŠLO“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na HAPPY TV, na 413. dan rata u Ukrajini, govorilo se o trenutnoj situaciji na frontu, o dronovima kao jednom savremenom sistemu ratovanja i o tome koje se sve oružje koristi sada na frontu.

Gosti večerašnje emisije su: prof. dr Branislav Ristivojević, Dragan Radenović – akademik i Branko Lukić – advokat. 

Branko Lukić na samom početku svog izlaganja izneo je svoje viđenje trenutne situacije, naglasivši da je neminovno da Amerika kao država jako slabi zbog pomoći koju pruža Ukrajini u ovom ratu.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina puca iz prazne puške, Rusija će uskoro osvojiti Bahmut“

– Rat je živa stvar, on se uvek razvija i nikad ne znate šta će se desiti. Izviđački dronovi su i sada prisutni, svaki tenk ima svoj dron, a pored toga se naravno koriste dronovi samoubice i vidimo sda da se oni zbog ove borbe sve više usavršavaju. Došlo je do unapređenja, do stavljanja veće bojeve glave, bolje kamere i optike, rat radi svoje, radi se na tome da se ubije što veći broj ljudi, nažalost. Kada gledamo ove brojke što se tiče pomoći Ukrajini, to su ogromni budžeti, to je razlog slabljenja američke države, koliko god da je ona jaka i ima sredstava, ipak se na izvestan način troši, vidimo kakve su posledice po privredi i koliko američki bankarski sistem trpi štetu. Sve je to vrzino kolo, jedno proističe iz drugog. Američki neokonzervativci nemaju plan B, njihov jedini cilj je da u ovom sukobu pobede Rusku federaciju, da ostanu hegemon celog sveta i da održe svoju vladavinu dolara svuda, ja ne znam kako oni ne shvataju koliko je već sve to poremećeno i poljuljano. Vreme njihove moći da mogu uvek i u svim slučajevima ucenama i pretnjama da diktiraju svetski poredak je prošlo. Ovakvim isporukama oružja, ne kažem da će oni propasti, jaki su to stoji, ali će značajno oslabeti, kazao je gospodin Lukić, a potom je nastavio profesor Branislav.

– Po svemu sudeći tokom ovih godina dana rata možemo da zaključimo da je ovaj sukob pokazao neka nova ratna iskustva kojih do sada nije bilo, i verujem da ćemo i u drugim vojskama videti klasične izvedbe i da svoja oklopna vozila opermaju na ovaj način kao što se to sada čini. Ono što je bitno napomenuti u ovom ratu, je to da za sada još uvek veštačka intelignacija nije preuzela izbor  ciljeva, a to bi bio ključni korak ne samo u ovom ratu, već u svim ratovima. Za sada mi smai možemo dronovima da vršimo izviđenje, sami vršimo izbor i selekciju informacija, pa pošaljemo vojsci na trenu, pa onda ona sama vrši izbor ciljeva koji eventualno dronom gađa. Momenat kada će rat preći u tehnološki višu fazu, je trenutak kada će dron vršiti izbor ciljeva, to je momenat koji će mene iskreno zabrinuti, jer kada dođete do momenta da na trenu i bojištu oslobodite mašinu koja će sama da donosi odluke, ne samo da izviđa i da pogodi, nego i šta da pogodi, u kojoj meri, bojim se da će rat u tehnološkom smislu da ode toliko daleko da bi onda mogao i da nam se otrgne kontroli, jer ko zna šta bi ta mašina, ako sama donosi odluku mogla da uradi. U nekoj ne tako dalekoj budućnosti, vojska će morati da razmišlja kako da takva oružja drži pod kontrolom, jer ako ih previše držite pod kontrolom sputaćete njihovu moć, a s druge strane ako ih previše oslobodite, ko zna šta bi ta mašina ako sama donosi odluku  mogla da učini. Veliki je napredak što sada sa zemlje možete vršiti kontrolu drona na nebu, nekada je to bilo nemoguće, ističe profesor Ristivojević.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Kijev je zadojen mržnjom i satanizmom, oni nemaju dušu, ubijaju Boga!

– Ovaj sukob u Ukrajini je ozbiljno podelio svet, a i okupio sisteme koji mogu zajednički da rade, pragmatičnos se potpuno menja, baš kao i veštačka inteligencija, i ceo svet je spreman na sve ono što nas očekuje, jer svako od nas se trudi da se zaštiti na svaki način od mogućeg nuklearnog rat. Strategija onih koji vode borbe oko Bahmuta, jesu potuno iscrpljenje, NATO oficiri nikada nisu bili u situaciji u kojoj se sada nalaze. Bahmut je bio taktička borba, jedan oblik specijalne operacije i on je sada strateški važan, Bahmut je samo jedan, oni stalno dolaze i odlaze, jer cilj je da se protivnik iscrpi potpuno. Još uvek se nije desio, tačnije nije došlo do ozbiljnog rata na moru i nebu, a to je ono što nas čeka ukoliko se rat proširi ozbiljnim karakterom, zaključio je gospodin Radenović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter