Izvor: BSC Happy
13.04.2023 u 21:18
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je sukob između tame i svetla, čoveka i nečoveka, jasno je kakvo će razrešenje biti“

Večerašnja emisija "Aktuelnosti" ispratila je 414. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U toku emisije govorilo se o trenutnoj situaciji na frontu, o tome da li možemo da pretpostavimo koliko će ovaj rat trajati, o zapadnim i ruskim strategijama, i o tome da li odugovlačenje rata i sporo delovanje, zapravo Rusiji u mnogome koristi. 

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: Dragoljub Kojčić – politički filozof, Milan Vilić – politički analitičar i Sreten Egerić – pukovnik.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerika mora da shvati da je vreme njihove moći da diktiraju svetski poredak PROŠLO“

– Ne možemo da posmatramo događaje u Ukrajini samo kao ratište, samo kao front, to je samo vidljivi deo sante leda, a ostalo se sve nalazi ispod vode. Ako hoćemo da razumemo Ukrajinu moramo da gledamo šta se dogodilo u svetu, ne samo sada oko Ukrajine, već godinama unazad. Te priče oko kontraofanzive jesu jedna vrsta retorije, armijsko delovanje podrazumeva jednu vrstu retorike, svi slogani koje koristimo i danas potekli su iz ratnih dejstva, ja ne bih previše obraćao pažnju na takvu vrstu retorike, već na ono što se valja iza brega. Front u Ukrajini je, kao što sma na početku rekao samo jedna vidljivi deo sante leda, osnova su političke igre koje stoje iza toga. To što Rusija ide polako, mnogi kažu mogli su da sruše Ukrajinu mnogo brzo, jeste, ali njima ovo odugovlaćenje zapravo više koristi donosi. Otezanje akcije je zapravo iscrpljivanje Zapada u svakom smislu, dozvoljava da se otkriju neke afere, a pokazuje se i da slabi ta neka vrstapolitičke kofezije, nekada su svi mislili isto, sada nije tako, ne misle sve države isto, svi građani isto, probudili su se. Prvo je Zapad imao strategiju da ugrozi Rusiju i približi se njenim granicama, ali sada Rusija ima svoju startegiju, ona shvata kakav je neverovatan potencijal ovog ostatka sveta gde stoje sve zemlje kojima je dosta terorisanja, bio je jasan Kojčić.

Na pitanje da li se Zapad sada već previše zaigrao, toliko da gubi konce, Milian Vilić ističe sledeće: 

– Zapad se zaigrao mnogo davno, amerikanci su pokušali da sa svojim konceptom neoliberalnog kapitalizma koji nije projekat zasnovan na zdravim osnovama, nego na nečoveku. Mi sada vidimo da u ovoj velikoj geopolitičkoj igri koji god potez da Zapad povuče, nije dovoljan za rešavanje problema onako kako oni misle da treba da ga odrade, jer se na onoj drugoj strani nalazi normalan svet, nalaze se Rusija i Kina, koje imaju cilj da pruže otpor tome, da pruže otpor svemu onome što nije zdravo i ruši ovaj svet. Mi ovde imamo sukob između tame i svetla, čoveka i nečoveka, i potpuno je jasno kako će razrešenje ovog sukoba na kraju biti. Čitav projekat urušavanje čovečanstava, koji je Zapad pokrenuo još 2020. godine se sada pokzao kao projekat koji upravo Zapad urušava, rekao je gospodin Vilić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ukrajina puca iz prazne puške, Rusija će uskoro osvojiti Bahmut“

Upitan da li postoji mogućnost i realna šansa da dođe do ukrajinske kontraofanzive, pukovnik Egerić objasnio je svoje viđenje situacije.

– Ja sam procenio da će ukrajisnka kontraofanziva uslediti onog trenutka kada prikupe dovoljno ljudskih i materijalnih resursa, pod materijalnim resursima mislim na naoružanje, vojnu opremu i ubojna sredstva. Međutim, zahvaljujući efikasnim dejstvima, veći deo sredstava koji je stigao u blizini fronta, je ili uništen ili oštećen, ili su te snage primorane da se povuku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter