Izvor: BSC Happy
14.04.2023 u 21:14
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinska vojska je za vreme ovog sukoba uništila više od 70 crkava!

Večerašnja emisija "Aktuelnosti" ispratila je 415. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U toku emisije govorilo se o trenutnoj situaciji na frontu, između ostalog gosti su se dotakli i teme koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a to je pokušaj uništenja pravoslavlja, naime, samo u Donbasu ukrajinska vojska je za vreme ovog sukoba uništila više od 70 crkava, da li je Ukrajina zapravo krenula stazom verskog rata. 

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: Dragoslav Bokan – Institut za nacionalnu strategiju, Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju i prof. dr Miloš Laban.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je sukob između tame i svetla, čoveka i nečoveka, jasno je kakvo će razrešenje biti“

Na samom početku emisije, svoj stav i mišljenje o ukrajinskim napadima na pravoslavlje izneo je Dragoslav Bokan.

– Strašan je dan Veliki petak, nije slučajno zašto su stene popucale, nebo se spustilo, a istorija čovečanstva obeležena krvlju. Kada prođete kroz lično iskustvo tog stradanja, onda odjednom mnogo čistije i neposrednije i bolnije doživite sve ono što se dešava u istoriji čovečanstva na ovaj dan. Sada se zabija klin u nas, kao što je to rađenoi godinama unazad. Sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli. Oni koji su ubijali,vređali, oni koji su sipali zlo i činili sve protiv naroda, želeli su da ili pređemo na stranu zla ili da sami psotanemo zlo tako što bismo se svetili za ono što nam čine, i time bi se zlo samo umnožavalo, najveći zadatak pravoslavnih vernika u nekadašnjoj Ukrajini, pošto to više nije Ukrajina, nego neka NATO zemlja, tamo je najteže onima koji imaju trunku morala i svesti, kako da ne mrze svoje protivnike, a da se istovremeno ne pretvore u slične onima koji tamo vrište. Zadatak da se odbranite tako da sačuvate veru, dostojanstvo i da ne date na sebe, to je strašan podvig i zadatak koji svi mi nekada u životu imamo, pogotovo kada krene pokušaj rata ili genocid, rekao je gospodin Bokan.

Zoran Anđelković nastavio je priču u istom smeru, naglašavajući da je Ukrajina rešila da potpuno uništi sve pravoslavno, udarajući na crkve i sveštenike.

– Prva strana medalje je da je ovo rat između dobra i zla, druga strana medalje je da kada želite da uništite tragove postojanja naroda na nekom prostoru, vi udarate na nekoliko elemenata, prvi je da ih proterate, naravno, ali ako ne uspete da ih proterate, onda je drugi element uništiti im sve hramove, veru, i sve ono što ih čuva, i treća stvar je uništiti im jezik, sva tri elemenata su prisutna sada u Ukrajini. Kada je reč o jeziku, taj pritisak je još od 2014. godine, taj talas ukidanja prava na jezik je krenuo ranije, druga stvar jesu crkve. Jedno je sruštiti crkve, što su oni radili, a sada ovaj napad na Kijevsku lavru, hapšenje sveštenih lica, stavljanje nanogice nekom od starešina, to je da pokažu narodu i onima koje nisu uspeli da oteraju, da im jasno stave do znanja da nemaju pravo na postojanje u Ukrajini, i ništa se to ne dešava slučajno, kao što ni događaji u Crnoj Gori nisu bili slučajni, jedina razlika je što u Crnoj Gori nisu uništavali crkve, ali je cilj bio isti, želeli su da uklone njhovo postojanje, samo što su ovi u Ukrajini otišli korak dalje, bio je jasan Anđelković, a potom je reč dobio

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusi ovde igraju taktički i mislim da je to mudro. Čekaju da Ukrajinci krenu u ofanzivu!“

Na pitanje da li će uskoro biti kraj hibridnog rata, Miloš Laban, izneo je svoje viđenje trenutne situacije.

– Uskoro će biti kraj te globalne dominacije, to se vidi ako pokušamo objektivno procenimo činjenično stanje, pre svega na ratištu, u svetu ekonomije i svetu vojne moći. Nema nikakve sumnje da Rusija jedina ima operativne hipersionične rakete, i protiv njih taj anglozapad nema nikakve mogućnosti da zaustavi. Ono što treba u ovom hibridnom ratu da shvatimo, jeste da anglozapad ima samo tu jednu mantru koja ide kroz medije širom sveta, misleći da će ljudi to da poveruju, o nekoj velikoj moći te NATO kolacije, na početku specijalne opearcije pričali su kako će Rusija jako brzo da padne na kolena, ekonomski će biti slomljena, Putin će dati ostavku ili će biti smenjen, sada vidimo tu mantru koja se ponavlja, stalno najavljuju tu kontraofanzivu, te biće na jesen, pa proleće, samo treba pratiti šta oni pričaju, to što oni pričaju nema veze sa realnošću. Ruska vojska je daleko nadmoćnija nad NATO snagama jer poseduje oružje koje oni nemaju, zaključio je profesor Laban.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajinska vojska je za vreme ovog sukoba uništila više od 70 crkava!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter