Izvor: BSC Happy
12.04.2024 u 08:27
1

SINIŠA MALI EKSKLUZIVNO NA HAPPY TV: Predsednika Vučića nikada nisam video ovako zabrinutog

Ministar finansija Siniša Mali, izjavio je za emisiju „Dobro jutro Srbijo“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekan u Parizu uz najviše državne počasti, kao i da to nije  poštovanje prema njemu samom, već prema svim našim građanima.

-Svaki građanin Srbije treba da bude ponosan na način na koji je predsednik Srbije bio dočekan u Francuskoj, uz najviše počasti. Nije to počast njemu samom već i Republici Srbiji, našim građanima. Mi danas imamo frnasuske kaompanije koje zapošljavaju preko 11.000 ljudi. Naša nemara je bila da dalje radimo na unapređenju ekonomske saradnje. U poslednjih par godina Srbija beleži neverovatne rezultate kada je ekonmija u pitanju. Kada je bilo šta drugo u pitanju, ulaganje u vojsku, ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, podizanje plata i penzija. Pre samo 10 godina bili smo poslednji u regionu, danas smo prvi u regionu-rekao je Mali.

Podsećamo Tokom nedavne posete Francuskoj ministar finansija, Siniša Mali, predstavio je projekte koji su od velikog značaja za budućnost Srbije.

Ministar Mali dodo je da se Srbija nikada bolje nije nosila sa svim problemima.

-Potpuna promena je atmosfere kad je Srbija u pitanju. Hoće stranci više da investiraju. Srbija se pokazala kredibilnom i stabilnom. Mi smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Mi i dalje rastemo, a jedna Nemačka je u recesiji. Da li je neko osetio krizu u Srbiji kao u drugim zemljama? Da li su pre dve godine rekli da neće biti grejanja i struje? A bilo je. Da li smo prvi imali sve četiri vakcine u vreme korone?“, pita Mali.

Dodao je da je i Makron pitao kakve su nam javne finansije, a onda rekao: „Svaka čast“!

„Makronovi saradnici nam rekli da bi voleli da je tako i kod njih“, poručio je Mali i nastavio:

– Posle posete Vučića Francuskoj, imate saopštenje Demokratske stranke koji kažu ‘Ne znate da vodite državu’. A mi razgovarali sa najuspešnijima na svetu. Ljudi, ne postoji preduzeće koje niste uništili i vi nekome spočitavate“.

Ministar Mali dodaje da se Srbija nikada bolje nije nosila sa svim problemima.

„Potpuna promena je atmosfere kad je Srbija u pitanjuu. Hoće stranci više da investiraju. Srbija se pokazala kredibilnom i stabilnom. Mi smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Mi i dalje rastemo, a jedna Nemačka je u recesiji. Da li je neko osetio krizu u Srbiji kao u drugim zemljama? Da li su pre dve godine rekli da neće biti grejanja i struje? A bilo je. Da li smo prvi imali sve četiri vakcine u vreme korone?“, pita Mali.

Dodao je da je i Makron pitao kakve su nam javne finansije, a onda rekao: „Svaka čast“!

-Makronovi saradnici nam rekli da bi voleli da je tako i kod njih- poručio je Mali i nastavio:

– Posle posete Vučića Francuskoj, imate saopštenje Demokratske stranke koji kažu ‘Ne znate da vodite državu’. A mi razgovarali sa najuspešnijima na svetu. Ljudi, ne postoji preduzeće koje niste uništili i vi nekome spočitavate“.

Siniša Mali osvrnuo se i na velike političke pritiske.

-Ja predsednika nikad zabrinutijeg nisam video nego ovih dana. Pritisci su nikad veći, problemi nikad veći. Tu mislim na region, na KiM, sankcije Rusije, preti nam Rezolucija o Srebrenici… On je jutros poslao pisma svim liderima, i Šolcu i Makronu i drugima, kada je u pitanju prijem Kosova u Savet Evrope. Svako ko poznaje Vučića, zna da predaja nikad nije opcija i da on uvek pobeđuje. Razlog što je on zabrinut je objektivan, jer pritisak nikad nije bio veći“.

O dolasku Si Đinpinga u Srbiju, on kaže:

-Velika je čast što najveći lider na svetu dolazi u Evropu gde će posetiti tri zemlje, a jedna od njih je Srbija. To je još jedan dokaz kakva je politika Aleksandra Vučića. To će biti drugi put da Si Đinping dolazi za osam godina- istakao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SINIŠA MALI EKSKLUZIVNO NA HAPPY TV: Predsednika Vučića nikada nisam video ovako zabrinutog”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter