Izvor: ALO
14.04.2024 u 10:40
1

„NAPRAVIĆEMO METRO! RAZGOVORI SA FRANCUSKOM KOMPANIJOM U TOKU“: Ministar finansija govori o aktuelnim ekonomskim temama

Ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali obraća se građanima danas u 10.15 časova

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali govori o aktuelnim temama

Ministar je na početku govorio o susretu Aleksandra Vučića i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Ta poseta je bilo izuzetno važna. Videli ste koliko sa poštovanja se poneo predsednik Makron i cela Francuska prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji.EKonomija je bila jedna od najvažnijih tema. Dobili smo pohvalne reči za sve ono što je Srbija uradila. To nama otvara vrata za još brži razvoj.

– Imamo nikada veće devizne rezerve, nikada stabilniji kurs, inflaciju držimo pod kontrolom –  dodao je ministar.

Kaže da su u Francuskoj razgovarali sa velikim brojem privrednika.

– Razgovarali smo naravno i oko nabavke „rafala“ – kaže Mali i podseća da na reakciju opozicije koja je napala to te navodi da njima nije u interesu razvoj vojske Srbije.

Mali navodi da će pripremni radovi na metrou biti gotovi pre roka.

Ministar je podsetio da je imao sastanak vezan za leteći taksi.

– Hoćemo da za Ekspo imamo leteći taksi. Hoćemo bukvalno da promenimo način na koji Srbija izgleda i kako se ponaša. To su nove tehnologije, inovacije… To je sve kvantni skok u budućnost.

Na pitanje kako komentariše to što opozicija kaže da je Makron ucenjivao Vučića, ministar Mali kaže:

– Pa to se nikako nije desilo. Izuzetno konstruktivan i prijatan razgovor sa puno poštovanja i prema predsedniku Vučiću i prema Srbiji. Taj odnos između dva lidera je nešto što ništa ne može da poremeti. Uz veliko poštovanje otvaraju se i razvojne šanse, hoćemo da ih privučemo još. Vučić je uz najviše počasti dočekan. Ta mržnja opozicije za sve što je dobro za Srbiju, taj stepen mržnje pojedinaca iz opozicije stvarno ne mogu da razumem.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„NAPRAVIĆEMO METRO! RAZGOVORI SA FRANCUSKOM KOMPANIJOM U TOKU“: Ministar finansija govori o aktuelnim ekonomskim temama”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter