Izvor: KURIR
14.04.2024 u 09:01
1

MAĐARSKA JE UZ NAS! SIJARTO PROTIV ČLANSTVA PRIŠTINE U SE: Dačić razgovarao sa Sijartom, Budimpešta neće podržati ni rezoluciju o Srebrenici

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je, nakon telefonskog razgovora sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, da će ta zemlja glasati protiv članstva Kosova u Savetu Evrope.

Dačić je na svom Instagram profilu naveo da je sa Sijartom imao sadržajan telefonski razgovor u kome je ministru spoljnih poslova Mađarske preneo da se Srbija kontinuirano zalaže za deeskalaciju, očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i za poštovanje ranije postignutih dogovora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)

– Ministar Sijarto mi je ponovio da je Mađarska zainteresovana za uspeh dijaloga Beograda i Prištine, ali da stalna namera Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama ne pomaže ovom procesu i potvrdio da će Mađarska glasati protiv u Komitetu ministara Saveta Evrope u vezi sa članstvom Kosova i da neće podržati rezoluciju o Srebrenici u UN, kao i nijedan predlog koji bi doveo do dalјe eskalacije tenzija u regionu – naveo je Dačić.

 

ŠEŠELJEVE REČI ZA BRIGU: Kome je Nemačka iskren saveznik?

 

On je dodao da je razgovarano i o procesu integracija Srbije u Evropsku uniju, što, kako je ocenio, ostaje prioritetni cilј spolјne politike Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAĐARSKA JE UZ NAS! SIJARTO PROTIV ČLANSTVA PRIŠTINE U SE: Dačić razgovarao sa Sijartom, Budimpešta neće podržati ni rezoluciju o Srebrenici”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter