Izvor: HAPPYBSC
30.04.2024 u 20:29
0

EMISIJA AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Ruske snage napreduju u Zaporožju – Bitka za Rabotino

Uticaj međunarodnih faktora, promene na mapi sveta, sve turbulentnija dešavanja na Bliskom istoku, paralela sa ratom u Ukrajini, kao i ostala goruća pitanja iz vizure najeminentnijih poznavalaca trenutne globalno političke situacije samo u emisiji Aktuelnosti na HAPPY TV

O najnovijoj situaciji na Ukrajinskom frontu u u sukobu koji ne prestaje i ne smiruje se, uz sveobuhvatnu pomoć  Zapadnih zemalaja Rusija sve više napreduje i pod svojom kontrolom drži čak petinu ukrajinske teritorije U oblasti Rabotina, ruske trupe su uspele da probiju odbranu neprijatelja. Jurišnici 2. bataljona 71. puka, pod okriljem avijacije, artiljerije i dronova, naterali su jedinice Oružanih snaga Ukrajine da napuste selo.

Na napredovanje ruskih trupa uticalo je, između ostalog, prebacivanje neprijateljskih snaga u pravcu Avdijevke, gde ukrajinske formacije već nedelju dana ne mogu da stabilizuju front.
Neprijatelj se poslednjih dana krio u trošnim podrumima i kućama, ali su se zbog nedostatka pojačanja povukli sa položaja u blizini groblja u pravcu Kopaneja.
U ovom trenutku, veći deo sela je pod kontrolom ruskih oružanih snaga, njegove severne periferije su zapravo u sivoj zoni: jednostavno nema gde ni jedna strana da drži položaje.

Gosti večerašnje emisije advokat Vladan Glišić , Ranko Gojković publicista i akademik Časlav Vorkapić.

  • Svako ko je pratio rusku istoriju zna da je svaki rat započinjao tako da je Rusija bila praktično prinuđena da uvučena u taj rat i da je samo mogla da gleda da ga sa što manje žrtava završi ali nikako nije mogla da ga izbegne  i oni se ponašaju kao mala deca oni su danas besni i zbog te izložbe i zbog katasrofalne situacije u ukrajisnkoj armiji , ali ono što mene najviše zabrinjava je jedna prilično suluda politika. Praktično je bila jedna vrsta pokušaja tih bespilotnih letelica. Naravno oborene su ali ako se to uništi lakša je mogućnost izbijanja nuklearnog rata i odgovor ne sme biti u rukavicama. Ako je Rusioja uvek ako želi da spreči istrebljenje pravoslavaca u Ukrajini mora da pokaže da je spremna da se bori i protiv anglosaksonaca.

Svi očekuju veliku Ukrajinsku Ofanzivu sagalasni su sagovornici, Vladan Glišić kaže da je to prevashodno jer nama samima gori pod nogama

Čekamo da ta ofanziva krene i da najzad stigne do ušća Dunava gde se onda i geopolitička situacija i ovih krajeva menja , a ovom izložbom praktično uništava jedan projekat u kojem su uložene milijarde dolara

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter