Izvor: Новости
27.05.2024 u 08:04
0

ORBAN: Razgovor o nuklearnom oružju je „loš predznak“

Izbori koji će biti održani za Evropski parlament 9. juna su izbor između rata i mira, budućnosti naše dece i ukupnim mogućnostima za život Mađarske, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Orban je u intervjuu za Jutjub kanal „Patriota“ rekao da je bio šokiran atentatom na slovačkog premijera Roberta Fica i da je njegova prva misao bila zabrinutost za život njegovih kolega, preneo je MTI.

Njegova druga misao je, kako je rekao, bila da će biti „ostavljen sam“ u Briselu sa svojim stavom o ratu i da će mu nametnuti „sve vrste dodatnih bezbednosnih pravila“.

PUTIN JE PUN SAMOPOUZDANJA! Ovo je čekao još od početka rata

Što se tiče rata, Orban je rekao da evropski političari imaju tendenciju da razmišljaju o nuklearnoj bombi uglavnom kao o „taktičkom oruđu odvraćanja“, a ne o nečemu što zapravo treba da se koristi.

On je, međutim, dodao da je problem u tome što niko u Drugom svetskom ratu nije pomislio da će Amerikanci upotrebiti nuklearne bombe.

Orban je rekao da smatra da je razgovor o nuklearnom oružju „loš predznak“.

– Od izraza ‘misija NATO u Ukrajini’ diže vam se kosa na glavi – rekao je mađarski premijer.

On je rekao da su razgovori o taktičkom nuklearnom oružju, municiji sa osiromašenim uranijumom, svetskom ratu i slanju trupa odbrambenih saveza van njene teritorije „zastrašujući“.

Orban je naveo da otpor ovim stvarima nije toliko jak među zapadnjacima kao među Mađarima, dodajući da smo sada „usred procesa o kome bi se za 10 godina moglo govoriti kao o uvodu u treći svetski rat“.

Evropa je, kako je rekao, utonula u rat, a da nije bilo ni procena o količini novca i opreme koja će biti potrebna da se postigne njen vojni cilj, dodajući da „nikada nije video ništa neodgovornije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter