Izvor: BSC HAPPY/BLIC
14.08.2023 u 12:42
0

„TO JE ISTINITA PRIČA, MOŽDA JE MERLIN ZABORAVIO, ALI JA NISAM“: Ceca o PETICIJI protiv Dina Merlina i pesmi „Beograd“ koju je napisao za nju

Ceca Ražnatović otkrila je nepoznate detalje iz saradnje sa Dinom Merlinom

Pesmu „Beograd“ je Dino Merlin napisao za Cecu Ražnatović, a sada je ona otkrila nepoznate detalje njihove saradnje.

– Dino Merlin je za mene namenski napravio jednu pesmu, a to je “Zaboravi“. Kada smo se mi sreli kao što je on rekao, tada, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino Merlin i ja smo se sreli u hotelu u Švajcarskoj, sećam se svake rečenice tada. Doneo je “Zaboravi“, koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: “Doneo sam jednu pesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš“. Meni je to jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo devojci koja ima 20 godina. Uzela sam pesmu “Beograd“, iako je bila duetska. Donela sam tu pesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim to se njima nije dopalo. “Zaboravi” da, ali “Beograd“ ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu “Fatalna ljubav“ ubacim pesmu “Beograd“. U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo dela: “Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me…“. Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam – započela je Ceca i priznala da je trebalo da ona i Dino Merlin ponove saradnju, ali do toga nije došlo.

– Jednom prilikom sam se nakon svega čula sa Merlinom, početkom 2000-ih. Trebali smo ponovo nešto da sarađujemo, međutim, posle se nikad nismo više čuli. Lepo smo pričali, razgovarali… Interesantno je da mi je sve pesme Dino poklonio. U trenutku kada su izlazile pesme, nisam smela da uzmem rizik na sebe i da ga potpišem. To jesu njegova dela i ne može niko da spori. Tada su bile usijane glave i nisam želela Merlinu da pravim probleme. Razmišljala sam da čoveka ne dovedem u bilo kakav problem- rekla je Ceca.

OTKAZALA ŽURKU ZA 50. ROĐENDAN! Ceca počela s pripremama ali je shvatila da joj ipak nije do slavlja!

Ceca je prokomentarisala i to što je bila pokrenuta peticija protiv održavanja Merlinovih koncerata u novembru u Srbiji.

– To je već politika. Nema veze sa muzikom. Razumela bih da su se bunili kada je Merlin trebao prvi put da dođe u Beograd, pa da kažeš, imaš ljude koji ga vole ili ne… Ali čovek dolazi već treći put u Beograd. Šta je on novo rekao da bi se podigla prašina. Ne mešajte politiku u muziku, to su dva različita sveta. Beograd se pokazao kao grad koji je oduvek bio dobar domaćin. Ponosna sam na moju zemlju koja nije zlopamtilo, brzo praštamo. Vreme će pokazati da li su to prednosti ili mane. Svašta smo preživeli, pogotovo zemlje bivše Jugoslavije. Ne govorim ovo da bih pravila sebi teren u Sarajevu ili Zagrebu. Publiku iz svih zemalja pozivam na Ušće. Nikada se nikome nisam dodvoravala, niti sam za nekoga rekla ružnu reč, čak ni onima koji su znali da budu bezobrazni i nepristojni. Ovo govorim kao čovek, jer trošimo energiju na negativne stvari.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter