Izvor: BSC happy portal/Dnevnik.hr
29.07.2023 u 22:18
0

FATALNA GLUMICA GODINAMA ŽIVI KAO PUSTINJAK: Talentom je očarala celu Jugu, a onda je nestala u „VIHORU bola“

Edita je važila za jednu od najlepših i najprefinjenih glumaca, a svoju prvu veliku ulogu ostvarila je u predstavi "Salome"

Edita Majić bila je jedna od najtalentovanijih i najuspešnijih pozorišnih i filmskih glumica u Hrvatskoj, sve dok nije donela drastičnu odluku i zamonašila se. Edita je odlukom da se pridruži samostanu bosonogih karmelićanki u Španiji sve šokirala 2004. godine, a kasnije je usledilo i novo iznenađenje.

SA 13 GODINA PROBAO DROGU, A NA HEROIN SE NAVUKAO ZBOG DEVOJKE: Život čuvenog GLUMCA prožimao je PATNJU i BOL

Edita je 2017. godine odlučila da živi u samoći u nenaseljenom mestu i na taj način služi Bogu, a tačnu lokaciju gde se nalazi zna samo njena porodica.

„Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan samostana na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći. Bog nije odustao od namere da ga Edita sledi. I zbilo se pre tri meseca. Edita je pristala na saradnju s Gospodinom. Odlučila je da postane Njegovom pustinjakinjom“, izjavila je njena Jadranka Kanajet medijima pre šest godina.

youtube printscreen

Nagrađena je i Zlatnom arenom na Pulskom festivalu 1999. godine za ulogu u fimu „Da mi je biti morski pas“, nakon čega su i ostale nagrade počele da se nižu jedna za drugom, kao i brojna priznanja.

Mnogi su sumnjali i nisu verovali da će ova rođena Splićanka izdržati život po strogim pravilima karmelićanki. Naime, u samostanu svetog Josipa u Avili, gde je bila otišla, monahinje hodaju bose ili u laganim sandalama bez obzira na vremenske uslove, nemaju grejanje i spavaju na slamnatim krevetima. Uz to, sa sobom nije smela da ponese nikakve lične stvari, već samo fotografije članova svoje porodice. Još rigoroznija pravila usledila su nakon što se zavetovala na večno siromaštvo, čistoću i poslušnost.

„Uz pomoć biskupa pronašla je mesto i kuću u kojoj se sada nalazi. Kuća se nalazi na brdu, na osami jednog šumskog kraja i zove se Desierto de Cristo Rey (Pustinja Hrista Kralja). Za sada je tu. Trenutno su u realizaciji projekti koji rešavaju njeno dugoročno življenje pustinjaštva u skladu s Božjim planom i naumom“, otkrila je pre nekoliko godina Editina majka Jadranka i dodala da je preponosna na ćerku i da joj se divi na svemu što radi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter