Izvor: Kurir.rs
07.08.2023 u 10:09
0

GOVORILI SU JOJ DA JE OČAJNA BABA, A ONDA IM JE UZVRATILA: Protiv FATALNE lepotice niko ne može (FOTO)

Polina Poriškova, bivša manekenka i supermodel, suočila se s komentarima „ejdžista“ nakon što je podelila fotografije u bikiniju na društvenim mrežama. Neki su čak otišli toliko daleko da su je nazvali „očajnom babom“. Kao odgovor, prenela je osnažujuću poruku o telesnoj pozitivnosti i ljubavi prema sebi.

Polina Poriškova rođena 1965. godine, započela je svoje manekensko putovanje sa samo 15 godina. Bila je na naslovnicama mnogih prestižnih časopisa. Osim manekenstva, pojavila se u raznim filmovima, TV emisijama i muzičkim spotovima. U poslednje vreme stekla je priznanje za svoje iskreno pisanje koje potiče na razmišljanje, pokrivajući teme poput standarda lepote, tuge i gubitka.

Deli fotke u bikiniju i sa 57 godina

Sa svojih 57 godina, Polina izazvala je društvene norme ponosno pozirajući i deleći fotografije u bikiniju na društvenim mrežama. Neustrašivo kritikuje ejdžističke stavove, ističući da godine nikoga ne bi trebalo da ograničavaju u izražavanju.

Uprkos tome što se suočava s negativnim komentarima, i dalje je ostala pri svome, boreći se protiv stereotipa i ružnih komentara kao što su „očajna baba“ ili tvrdnji da je “prestara da to radi”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Tokom 28-godišnjeg braka s Rikom Ocasekom, legendarnog frontmena grupe The Cars, Polina, otvoreno je priznala da je njihova veza imala uspona i padova. U jednom intervju otkrila je da su doživeli razdoblja otuđenja pre njegove smrti 2019. godine. Iskreno je govorila o njihovim izazovima, deleći da su se postupno udaljili, manje komunicirali, a on je prestao pokazivati želju za njom.

Porišova je takođe otkrila svoje sumnje u starenje, izrazivši:

– Kada sam ušla u kasne 40-e i rane 50-e, mislim da sam shvatila, možda mu se ne sviđam jer starim.

Uprkos tim izazovima, naglasila je ljubav i povezanost koju su delili i nastavila je poštovati Ocasekovo sećanje od njegove smrti.

Polina slavi starenje

Sada se Polina Poriškova strastveno zalaže za slavljenje starenja i potpuno prihvatanje prirodnog procesa starenja. Čvrsto stoji iza svoje odluke da se ne podvrgne plastičnim operacijama ili kozmetičkim poboljšanjima, izražavajući:

– Moja želja je da budem prirodna starija žena.

Štaviše, Poriškova ceni fizičke znakove starenja, posmatrajući ih kao prelep zapis iskustava i priča koje su oblikovale njen život. U 57. godini svoje lice vidi kao zadivljujući roman koji govori o bogatoj istoriji njenog putovanja.

Osim svojih ličnih izbora, Poriškova se snažno zalaže za promjenu stavova društva prema starenju. Ističe značaj žena koje prihvataju svoje godine i ponosno pokazuju svoja postignuća. Čvrsto veruje u to da starenje postane kul i podstiče više žena da istupe i ponosno izjavljuju:

– Pogledajte što radim u svojim godinama!

Kroz vlastiti primer i zagovarački rad, Porškova je postala snažan glas u pokretu za redefinisanje starenja i promovisanje ljubavi prema sebi u bilo kom životnom dobu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter