Izvor: INFORMER
21.02.2024 u 14:23
1

„IDEM U KINU DA SNIMIM FILM“ MILOŠ BIKOVIĆ: Posle otkaza u američkoj seriji osvaja novo tržište

Najpopularniji srpski glumac juče je u Beogradskom dramskom pozorištu primio nagradu "Tatjana Lukjanova" za višegodišnji umetnički doprinos toj kući, nakon čega je govorio o daljim planovima.

Nakon lažnih optužbi ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da „podržava genocid“ Miloša su producenti izbacili iz američke serije „Beli lotos“, ali on nastavlja dalje gradi inostranu karijeru, i to u Kini!

– Planovi su podložni promenama, i u pozitivnom i u negativnom smislu, ali već sada mi je raspored za ovu godinu ispunjen. U tom planu je jedan film u rusko-kineskoj koprodukciji, čije je snimanje već počelo, a ja svoj prvi snimajući dan imam u četvrtak. Film se zove „Crvena svila“ i snimaće se u Kini i Rusiji. Igram ruskog carskog agenta koji radi za Komunističku partiju Rusije. On pokušava da pomogne odbeglim Kinezima iz Komunističke partije Kine i spasi im živote jer žele da ih eliminišu – priča Biković za Informer i dodaje da kolegama iz „Belog lotosa“ želi sve najbolje:

 Ekipi „Belog lotosa“ želim svu sreću jer mislim da je to sjajan projekat. I oni su na neki način oštećeni celom ovom situacijom i nadam se da će sve da prevaziđu, pa da im i treća sezona bude fantastična. Pročitao sam scenario i mislim da će biti odlično.

Biković otkriva kako bira uloge.

– Sada i serije pripadaju filmskoj umetnosti. Tržište je takvo da kvalitetnih filmova i serija sada, osim na Zapadu, ima i u Rusiji, Koreji, Kini… Gde ću da glumim odlučujem po tome šta je kvalitetno i tek kada pročitam scenario. I naša kinematografija može da parira svetu jer je autentična i imamo dovoljno glumačkih i rediteljskih kvaliteta, pa možemo da stvaramo sadržaje za ceo svet – kaže glumac i dodaje da je od starijih kolega učio još od tinejdžerskih dana:

 

MAJA NIKOLIĆ DOŽIVELA NEPRIJATNOST NA NASTUPU! Krupan muškarac je nagazio a onda joj se obratio šokantnim rečima: Ti si sledeća…

 

Sa 14 godina sam ušao u BDP i igrao s Draganom Nikolićem. Imao sam tada jednu scenu i dve replike i posle toga su me stavljali u neku kutiju i izbacivali sa scene, što je otprilike i odgovaralo mojim glumačkim dostignućima u to vreme. Posle predstave sam ostajao i slušao razgovore starijih kolega u bifeu. Za mene je to bilo posebno iskustvo zato što sam se više upoznao s tim glumačkim životom iza scene, slušajući njihove priče.

Plačemo i sin i ja

Miloš i njegova supruga Ivana u januaru su postali roditelji, a glumac kaže da se njegova komunikacija sa sinom Vasilijem svodi na plač:

– Videćemo kada ta komunikacija postane malo intenzivnija, a sada se ona uglavnom svodi na plač, što moj, što njegov. U ulozi oca čovek se ostvaruje dok je živ. Nadam se da ću se u toj ulozi ostvarivati do kraja života.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„IDEM U KINU DA SNIMIM FILM“ MILOŠ BIKOVIĆ: Posle otkaza u američkoj seriji osvaja novo tržište”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter