Izvor: BSC Happy
24.04.2023 u 11:19
0

JELENA KARLEUŠA SAVETUJE ŽENE: „Kad te udari, ti ga pošalji u zatvor, tamo obožavaju pič** kao što je on!“

Pevačica Jelena Karleuša rešila je da digne glas protiv sveprisutnog nasilja nad ženama i pomogne im da se oslobode nasilnika.

„Upucao ženu pred komšinicom“, „Tukao suprugu do smrti“, „Bagerom bivšoj ženi sravnio kuću sa zemljom“, svakodnevni su naslovi, koji u Srbiji poprimaju oblik epidemije. Iako kompletno društvo pokušava da pronađe mehanizam za smanjivanje femicida, stopa ubistava gde su izvršioci muškarci, a žrtve slabiji pol, rapidno raste. Pevačica Jelena Karleuša, rešila je da svojim instagram postom skrene pažnju ženama u Srbiji da ne tolerišu bahatost  i agresiju muškaraca, već da sa prvim simptomima nasilja reaguju i spreče dalje posledice. Koje u mnogim slučavejima mogu biti i fatalne.

„Vreme je da se upali crveni alarm! Muškarci ubijaju žene u Srbiji u ludačkom tempu i broju! Porast od 300 odsto u odnosu na isti period prošle godine! Vreme je za rigorozne zakonske mere kako bi se žene zaštitile! Drage žene, na najmanji znak verbalne ili fizičke agresije, prvo upozorite a zatim i pozovite policiju. Ne dozvolite da vas zastrašuje, plaši, preti odmazdom ili ucenjuje! Neka mu glavu ohlade u stanici jer takve p*čke u stanici mnjau mnjau mnjauču kao mace i manji su od makovog zrna! Žene, vi niste ničiji rob ili vlasništvo, vi ste ravnopravna bića sa istim pravima na slobodu i normalan život! Muškarci koji zlostavljaju žene su obične p**ke! Zar p**ka da vas tuče, vređa ili ubije?! Niste glupe valjda?! Jači je? Super, zovite policiju. Plašite se? Super, zovite policiju. Diginte glavu, pokažite da se ne plašite i zovite policiju! Skupite petlju! Vaš život je najvredniji“, napisala je na početku Jelena.

Printscreen/Instagram/karleusastar

„Ko jednom krene da se iživljava nad ženom, polako pomera lestvicu i biće sve gore. Učinite sve što je potrebno da ne da se vi sklonite nego da taj bude sklonjen! U zatvoru će imati društvo malo jačih muškaraca koji „obožavaju“ baš takve „devojčice“! Vaš strah je samo u vašoj glavi! On vas parališe da razmišljate normalno! Plašite ga se? Je l? Pa eto to je znak da živite kao pas.

 

Ko se plaši partnera ima verovatno razlog. Šta čekate! Trgnite se! Ok? Ili će i vaše ime da bude u novinama! Nije vas majka odgajila da vas neko tuče i zlostavlja, u*erava vam život. Rođene ste za mnogo bolje“, napisala je Karleuša, pa podelila i svoje iskustvo.

 

„Kada dovede sebe u situaciju da vam muškarac odlučuje ili odobrava kako da se obučete, našminkate ili ofarbate, vi ste već u problemu i podređenom položaju. Kada dovedete sebe u situaciju da muškarac odlučuje da li možete da izađete npr. u grad i gde i do koliko, vi ste već rob. Kada vam muškarac određuje koliko ćete potrošiti, jer nemate svoj dinar, vi ste naj*ale! Kada dovedete sebe u situaciju da muškarca pitate za dozvolu, vi ste svoje JA izgubile. Vi ste krpa. A šta se radi sa krpom? Briše se pod.

Ne dozvolite kontrolu, ne dozvolite ulivanje straha! Jer to nije ljubav, to nije veza, to je put ka vašoj nesreći. Ima toliko muškaraca na ovoj planeti….. verujte mi. Naravno, nismo sve iste i ja ne očekujem da sve imate stav, petlju i snagu kao ja. Ali moram da vam kažem da se moj jak stav gradio užasnim udarcima, razočaranjem, velikim greškama, tugom i nesrećom!

Bila sam rob sopstvenog straha, od partnera, rob straha od medija, od javnosti… A onda, samo sam rekla DOSTA JE. Shvatila sam da ne moram ama baš ništa. Ne moram da trpim, ne moram da se plašim, ne moram da igram kako drugi kažu, ne moram da slušam, moram samo da umrem. I zato sam odlučila da živim život! Podignute glave! Svaki dan! Oslobođena mišljenja drugih. Uzmite život u svoje ruke. Ne budite rob“, završila je Karleuša.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter